اثراث کپهکاری با گونه جاشیر (Prangos ferulacea) بر شاخص های تنوع و غنای گونه ای پوشش گیاهی اکوسیستم های مرتعی زاگرس مرکزی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 634

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2128

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

کپه کاری با گونه جاشیر یکی از روش های رایج اصلاح و احیای مراتع در اکوسیستم های مرتعی منطقهزاگرس مرکزی می باشد. به نظر میرسد که از زمان کپه کاری با این گونه تاکنون، کمتر به انطباقشرایط بومشناختی آن با محیط های تحت کشت توجه شده است. هچنین پس از کاشت جاشیر، به پایشاثرات منفی یا مثبت کشت این گونه بر پوشش گیاهی بومی و خصوصیات خاک منطقه پرداخته نشدهاست. بنابراین هدف این پژوهش، بررسی اثرات کپه کاری با گونه جاشیر در تراکم های مختلف (کم،متوسط و زیاد) بر شاخص های تنوع و غنای گونه ای مراتع منطقه تنگ صیاد واقع در استان چهارمحال وبختیاری است. نمونه گیری پوشش گیاهی به صورت تصادفی- منظم با ثبت درصد تاج پوشش گونه هایگیاهی در پلات های یک مترمربعی انجام گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که افزایش تراکم جاشیرموجب کاهش معنی دار شاخص های تنوع و غنای گونه ای پوشش گیاهی گردید. با توجه به کاهش وآسیب دیدن شاخص های تنوع و غنای گونه ای پوشش گیاهی در اثر تراکم بالای جاشیرکاری، تجدیدنظر در این روش اصلاحی به منظور مدیریت بهتر مراتع اکوسیستم های مرتعی زاگرس ضروری به نظرمی رسد.

نویسندگان

حمزه علی شیرمردی

دانشجوی دکتری علوم مرتع، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

پرویز غلامی

دانشجوی دکتری علوم مرتع، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مژده صفایی

دانشجوی دکتری علوم مرتع، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :