نقش درختان سریع الرشد در کاهش چالش های اقلیمی (مطالعه موردی: 2 گونه Populus alba و Populus nigra در استان چهارمحال و بختیاری)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 515

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2356

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

کره زمین در طول یک قرن گذشته، شاهد تغییرات زیادی در چرخه جهانی کربن بوده است. تقریباً همه اندازه گیریهای مستقیم و غیرمستقیم، نتیجه تحقیقها و مصوبه های کنفرانسهای جهانی نشان دهنده افزایش غلظت دی اکسید کربناتمسفری هستند. برای جلوگیری از گرم شدن بیشتر اتمسفر، کاهش آسیب پدیده های جوی و به تبع آن انقراض گونه های زنده، تنها راه عملی ممکن کاهش انتشار (CO(2 و ترسیب آن در پوسته زمین می باشد. در این رابطه گیاهان بخصوص گیاهان با ساقه چوبی از جمله مهمترین فاکتورهای زیستی تثبیت دی اکسید کربن هستند که بدون نیاز به هزینه های زیاد، (CO(2 را بصورت مولکولهای آلی به زمین باز می گردانند. در این رابطه جنگل کاری با گونه های درختی سریعال رشد از جمله انواع صنوبرها در جذب این دی اکسید کربن اتمسفری می تواند راهکار مناسبی باشد. این تحقیق، با هدف اندازه گیری و مقایسه توان ذخیره کربن دو گونه Populus alba و Populus nigra در استان چهارمحال و بختیاری انجام شد. این دو گونه از گونه های اصلی صنوبر در استان محسوب می شوند. بدین منظور در جنگل کاری موجود از این دو گونه تعداد 10پایه از هر گونه انتخاب و مشخصات کمی آنها یادداشت برداری شد. درختان انتخاب شده را قطع و نسبت به تجزیه و توزینآن اقدام و وزن خشک نمونه ها محاسبه گردید. سپس با توجه به ضرایب موجود، میزان کربن ترسیب یافته محاسبه شد. نتایج این تحقیق نشان داد گونه Populus alba به طور متوسط 0/23 تن درهکتار کربن را سالیانه درخود ذخیره می کند که معادل جذب 0/88 تن از (CO(2 اتمسفری میباشد. در حالی که گونه Populus nigra به طور متوسط 0/32 تن درهکتار کربن را سالیانه درخود ذخیره می کند که معادل جذب 1/20 تن از (CO(2 اتمسفری میباشد. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از گونه های سریع الرشد علاوه بر جنبه های اقتصادی و اکولوژیک می تواند نقش مهمی در مواجهه با بحران های زیست محیطی از جمله چالش های اقلیمی ایفا نماید.

کلیدواژه ها:

تغییر اقلیم ، گونه های سریع الرشد ، صنوبر ، دی اکسید کربن

نویسندگان

محمدکاظم پارساپور

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

یعقوب ایران منش

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مدیررحمتی، علیرضا، 1387. برنامه راهبردی زراعت چوب در کشور، موسسه ...
  • Brooks, R., 1998. Carbon Sequestration _ what's that? UI Extension ...
  • Cannell, G.R., (20 03), :Carbon Sequestration and Biomass Energy Offset ...
  • Fang, S., Du, D., Lu, S., et al., 1999. Growth ...
  • Garten, C. T. Wullschleger, S.D. andclassen, A.T., (20 11), :Review ...
  • Nair, P.K.R.Nair, V.D.Kumar, B. M. andShowalter, J.M., (20 10), ;Carbon ...
  • نمایش کامل مراجع