کنترل بیولوژیک قارچ Sclerotinia sclerotiorum با استفاده از گونه های قارچ Ganoderma در شرایط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 719

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2400

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

قارچ Sclerotinia sclerotiorum عامل بیماری پوسیدگی سفید ساقه کلزا است، که سالانه خسارت بسیاری را به کشاورزان وارد می سازد و در پی آن ورود بسیاری از سموم قارچکش را به محیط زیست و چرخه ی غذایی انسان ها و جانوران را باعث می شود. احتمال جایگزینی استفاده از قارچ ها به جای مصرف سموم شیمیایی برای کنترل آنها با استقبال زیادی رو به رو خواهد شد. خواص دارویی برخی از گونه های گانودرما خصوصا گونه Ganoderma lucidum به اثبات رسیده است، که از آن برای درمان بیماری های قلبی و عروقی، کاهش فشار و قند خون و همچنین خاصیت آنتی میکروبی آن استفاده می شود. [ 1] با توجه به خاصیت دارویی متعدد به خصوص آنتی میکروبی قارچ G.lucidum از این قارچ و گونه های دیگر آن شامل G. G. resinaceum , applanatum , G. austral پس از خالص سازی علیه قارچ بیمارگر گیاهی جهت پی بردن به خواص کنترل کنندگی آنها از رشد قارچ sclerotiorum .S در محیط کشت MEA به روش Dual culture و سرعت رشد (GR میزان رشد به طور روزانه GR=Δd/Δt) هر 4 جنس در شرایط آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. سرعت رشد G. G.resinaceum , G.lucidum , G.applantum, G. austral به ترتیب 8/3، 2/8، 6/8، 5/6 می باشد. کنترل کنندگی قارچ G. resinaceum , G.applantum یکسان بوده و هر دو همپوشانی کامل در محیط کشت روی قارچ بیمارگر داشتند، در نتیجه توانستند به طور کامل قارچ بیمارگر را کنترل کنند G.lucidum، قارچ بیمارگر را بدون تماس میسلیومی از دور به طور ناقص کنترل کرد و G. austral توانست با تماس میسیلیومی به طور ناقص همپوشانی انجام دهد.

نویسندگان

صدیقه خلیفه

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی

علی برهانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران

سعیدعلی موسی زاده

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران

محمدعلی آقاجانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • .Moradali MF, Hedjaroude GA, Mostafavi H, Abbasi M, Ghods SH ...
  • Badalyan S. M., Innocenti G., Garibyan N. G., 20 02. ...
  • Badalyan SM, Gharibyan NG and Kocharyan AE. Perspective in usage ...
  • Kim HS, Kacew S and Lee BM In vitro chemoprevent ...
  • po lys accharides(Alo _ barbadensis Miller, Lentinus edodes, Gnaoderma Lucidum ...
  • نمایش کامل مراجع