ارزیابی اثرات ناشی از فعالیت های آبزی پروری بر ساختارجمعیت ماکروبنتوز ها در خور تیاب با استفاده از روش های آماری چند متغیره

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 643

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDMS01_131

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

اهمیت بنتوزها به جهت حضور آنها در زنجیره غذایی و یا وجود یا عدم وجود برخی از گونه های آنها مانند پرتاران و دوکفه ای هایی در برخی از اکوسیستم ها نشان دهنده آلودگی و یا فقدان آلودگی در آن می باشد. استفاده از روش های چند متغیره Multivariate analysis در مدل سازی و مطالعات زیست محیطی و اکولوژیکی درده اخیر برای تفسیر و تبین ارتباطات درونی موجود مابین عوامل زنده و غیر زنده ، تفسیر پدیده ها و... از رشد چشمگیری برخوردار بوده است. شناسایی برخی از روش های آماری و نحوه کاربرد آنها جهت ارزیابی ناشی از فعالیت های آبزی پروری از مهمترین اهداف مورد نظر در این مطالعه می باشد.در این بررسی ارزیابی اثرات ناشی از فعالیت های پرورش میگو از طریق مقایسه ساختار ، تنوع و تراکم جمعیت ماکروبنتوز ها و همچنین ارتباط ماکروبنتوز ها با خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب و مواد آلی بستر با استفاده از روش های آماری چند متغیره مانند مولفه های اصلی PCA ، خوشه بندی داده ها CA ، آنالیز تشخیصی DA ، آزمون مقیاس بندی چند بعدی MDS و برای تعیین جنس های اثر گذار در میزان تشابه بین متغیر های مستقل از آزمون تشابه ( ANOSIM ) و عدم تشابه SIMPER انجام گردید . بر اساس نتایج حاصل از آزمون های چند متغیره می توان اظهار نمود که در محل ورود پساب های حاصل از فعالیت مزارع پرورش میگو واقع در خورتیاب شرایطی نسبتا نامطلوب در ساختار پراکنش جمعیت ماکروبنتوز نسبت به سایر ایستگاههای مورد مطالعه در خور تیاب وجود دارد. در این ایستگاه بیشترین درصد فراوانی متعلق به جنس های cossura و macrocheata بوده است. بررسی نتایج مربوط به آزمون های آماری نشان می دهد که این روش ها می توانند در بررسی اثرات ناشی از انواع فعالیت های آبزی پروری در انواع اکوسیستم های آبی مفید و موثر واقع گردند.

کلیدواژه ها:

اثرات آبزی پروری ، ماکروبنتوز ، آزمون های چند متغیره ، خور تیاب

نویسندگان

غلامعلی اکبرزاده

بندرعباس ، بلوار غدیر ، پژوهشکده اکولوزی خلیج فارس و دریای عمان

شیوا آقاجری

بندرعباس ، بلوار غدیر ، پژوهشکده اکولوزی خلیج فارس و دریای عمان

کیوان اجلالی

بندرعباس ، بلوار غدیر ، پژوهشکده اکولوزی خلیج فارس و دریای عمان

ناصر آقاجری

بندرعباس ، بلوار غدیر ، پژوهشکده اکولوزی خلیج فارس و دریای عمان