بررسی اثر ضد ویروسی و سیتوتوکسیک عصاره متانولی حاصله دیواره بدن خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota در محیط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 747

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDMS01_172

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

خیار دریایی از خانواده خارتنان است که در اعماق دریا در مناطق ساحلی یافت می شود. جوامع شرق و جنوب شرق آسیا ازاین جاندار از قدیم العیام به عنوان یک داروی سنتی بهره می برند. در این پژهش علمی اثر ضد ویروسی عصاره متانولی حاصله از دیواره بدن خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota - ۳2 مورد بررسی قرار گرفت. خیار های دریایی از عمق ۱2 متری اطراف جزیره لارک جمع آوری شدند. سپس به منظور استخراج عصاره از حلال متانول استفاده شد و عصاره به دست آمده پس از تغلیظ به وسیله دستگاه روتاری در دمای ۴2 درجه سانتی گراد، به وسیله دستگاه وکیوم فریز درایر به صورت پودر خشک درآمد و مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه اثر ضد ویروسی احتمالی عصار روی ویروس HIV-1 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که عصاره در از غلظت های ۱22 و ۱222 قادر به ممانعت از تکثیر ویروس HIV-1 بود، اما اثر سیتوتوکسیکی این عصاره روی سلول میزبان نیز بسیار زیاد بود. به منظور بررسی اثر سیتوتوکسیک این عصاره نیز از سلول های سرطانی اپیدرمویید دهان انسان (KB) و سلول های کلیه جنین انسان (HEK) استفاده شد . نتایج این آزمایش نشان داد که عصاره متانولی دیواره بدن خیار دریایی در دوز ۱22 و ۵22 اثر سیتوتوکسیکی زیادی روی هر دو رده سلولی دارد.

نویسندگان

سعید بحرودی

دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان