تأثیر نوع ازدواج(سنتی- مدرن) بر رضایت زناشویی زوجین

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 10,583

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPSY02_097

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

ازدواج مهمترین مرحله زندگی هر فرد است. روابط بین افراد و شیوه آشنایی آنها با یکدیگر می تواند بر ازدواج و رضایت از زندگی مشترک تأثیرگذار باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تأثیر ازدواج های مدرن و سنتی و میزان دخالت والدین در زندگی زناشویی در میان زنان ومردان متأهل می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان و مردان متأهل شهر تهران تشکیل میدادند. گروه نمونه شامل 200 نفر( 100 مرد و 100 زن)بود که به روش تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های محقق ساخته شامل(اطلاعات دموگرافیک و سؤالاتی در ارتباط با نوع ازدواج) و پرسشنامه رضایت زناشوییENRICHرا تکمیل کردند. داده های پژوهش با استفاده از آزمون های آماری تحلیل واریانس یک راههANOVA)آزمونt برای گروههای مستقل و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که بین رضایت زناشویی زوجینی که به سبک سنتی ازدواج کرده اند و زوجینی که به سبک مدرن ازدواج کرده اند، تفاوت معناداری وجود دارد. بین میزان دخالت والدین در زندگی زوجین ومیزان رضایت زناشویی آنها رابطه معناداری دیده می شود. همچنین نحوه آشنایی با همسر نیز بر رضایت زناشویی تأثیر گذاشته و رضایت زناشویی افرادی که از طریق خانواده آشنا شدهاند، بیشتر از افرادی است که از طریق دوستی و اینترنت آشنا شده و ازدواج کرده اند. بنابراین، نوع ازدواج افراد، شیوه آشنایی آنها با یکدیگر، روابط خانوادگی بعد از ازدواج و دخالت خانواده های زوجین در زندگی مشترک، عامل مهمی در رضایت زوجین از زندگی زناشویی و تداوم آن می باشد

نویسندگان

علی سلیمانی

دانشجوی دکتری روانشناسی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ

مهرزاد فراهتی

کارشناسی ارشد روانشناسی خانواده درمانی، مدرس دانشگاه پیام نور تهران

مریم موجودی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

منصوره طاهری

کارشناسی ارشد روانشناسی خانواده درمانی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تاجیک اسماعیلی، زاله (13. قوام خانواده یک رویکرد اسلامی، انتشارات ...
  • Janssen, J., Poortman, A., De Graaf, P. M., & Kalmijn, ...
  • Stack, S., & Eshleman, J. R. (1998). Marital status and ...
  • نمایش کامل مراجع