مقایسه الگوهای ارتباطی و تعارضات زناشویی زوجین دانشجو وغیر دانشجو

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,208

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPSY02_156

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

این پژوهش علی مقایسهای با هدف کلی مقایسه الگوهای ارتباطی و تعارضات زناشویی در بین زوجین دانشجو و غیردانشجو درشهرشیراز انجام گردید. جامعه پژوهش آن را کلیه زوجین دانشجو وغیردانشجو در سطح شهر شیراز تشکیل می دادند. حجم نمونه مورد نیاز پس از یک نمونهگیریمقدماتی با استفاده از فرمول حجم نمونه محاسبه گردید و نمونهها با استفاده از روش خوشهای تصادفی انتخاب گردیدند.ابزار مورد استفاده در پژوهش، پرسشنامه تعارضات زناشوئیMCQ)و پرسشنامه الگوهای ارتباط زناشوئیCPQ)بود که دادههای پژوهش با استفاده از آزمونt مستقل جهت تعیین تفاوت میانگینهای دو گروه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین دو گروه از نظر الگوی ارتباط توقع کنارهگیری و الگوی اجتناب متقابل تفاوت معنادار وجود داشت. استفاده از الگوی سازنده متقابل، نسبت به دو الگوی ارتباطی دیگر در زوجینجوان بیشتر مشاهده شد. بهعلاوه، میزان استفاده الگوی اجتناب متقابل در دانشجویان بهطور معناداری بیشتر از گروه دیگر بود. میانگین تعارضات زناشویی در زوجین غیردانشجو بیشتر از گروه دیگر گزارش گردید و این تفاوت با اطمینان 0/99از نظر آماری معنادار بود. آزمونtنشان داد که تفاوت دوگروه از نظر کاهش رابطه جنسی، افزایش واکنش هیجانی،کاهش رابطه فردی و جداکردن امور مالی معنادار بود. اما بین دوگروه از نظر مولفه های کاهش همکاری، افزایش جلب حمایت فرزندان و کاهش رابطه خانوادگی با خویشاوندان تفاوت معناداری مشاهده نشد.

نویسندگان

نازنین هنرپروران

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سامانی، س 1386، 0، بررسی عمده ترین عوامل ایجاد کننده ...
  • ستیر، و .، ترجمه : بیرشک، ب..، 1376، آدم سازی ...
  • نظری‌ع. و سلیمانیان ع. ا.، 1384، بررسی و مقایسه رضایت ...
  • هالفورد، ک.، ترجمه تبریزیم: و همکاران، 1384، زوج درمانی کوتاه ...
  • Kim , Y (2007).: I cant get no satisfaction" insecure ...
  • Robila, M.& Krishnakumer , A. (2005).Effects of education pressure on ...
  • نمایش کامل مراجع