1مطالعه میکرومورفولوژی تعدادی از خاکهای نیمهخشک منطقه رشکان ارومیه

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 833

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_008

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

مطالعات میکرومورفیک خاکهای منطقه رشکان ارومیه نشان داد که در این خاکها شکل خاکدانهها در اغلب افقهای سطحی مکعبی بدون زاویه و دانهای میباشد و در افقهای زیرین، شکل خاکدانهها به تدریج به مکعبی زاویهدار و مکعبی بدون زاویه تغییر میکند. وجود خاکدانههای بدونزاویه و همچنین دانهای در افقهای سطحی میتواند به دلیل وجود ماده آلی زیاد و فعالیتهای زیستی بیشتر در مقایسه با افقهای زیرین باشد که به تغییر شکل خاکدانهها از حالت زاویهدار به لبهمدور میانجامد. ریزساختمان خاکها در افقهای سطحی عمدتا از نوع گرانولار و اسفنجی بوده و با افزایش عمق، در افقهای زیرین به مکعبی زاویهدار، ووگی و ساختمانهای ناشی از پلانار ویدها تغییر مییابد. نسبت ذرات درشت به ریز معادل 5.95 (c/f = 5:95) است که از غالبیت اجزای ریز در این خاکها حکایت میکند. توزیع نسبی ذرات درشت به ریز c/f R.d در تمامی خاکها از نوع پورفیریک است. بی –فابریک خاکها بدلیل حضور مقادیر فراوان کربنات کلسیم از نوع کریستالیتیک است. عوارض خاکساز مشاهده شده در مقاطع نازک این خاکها، عوارض ناشی از تجمع کربنات هستند که انواع مختلف آنها در این خاکها عبارتند از فابریک (K-Fabric) K در توده ریز خاک ها، پوشش های کربنات کلسیم مایکرایتی، نودولهای کربنات کلسیم، تجمعات کلسایت سوزنی شکل و پندانتهای آهکی. با توجه با اقلیم نیمهخشک منطقه، فرایندهای انحلال، جابجایی و رسوب کربناتها به وجود آورنده این عوارض، در این خاکها بسیار کند عمل کرده و به صورت دورهای فعالیت میکنند که منجر به لایهلایه شدن برخی از این عوارض (پندانتها و پوششها) گردیدهاند.

کلیدواژه ها:

ارومیه ، مقاطع نازک ، مناطق خشک و نیمهخشک ، میکرومورفولوژی

نویسندگان

شهرام منافی

ستادیار پیدایش و رده بندی خاک، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Banae, M. H., (Ed), 1998. Soil moisture and Temperature regime ...
  • Benyarku C. A., and G. Stoops, 2005. Guidelines for preparation ...
  • Manafi, Shahram, 2010.Calcium carbonate pendants as a record of climate ...
  • Stoops, G. 2003. Guidelines for analysis and description of soils ...
  • Stoops, G., 2009. Evaluation of Kubiena's Contribution o Micropedology. At ...
  • USDA. NRC. 1996 Soil survey laboratory methods manual. Soil survey ...
  • نمایش کامل مراجع