بررسی روند جوانه زنی دو رقم ماش سبز Vigna radiata (L.)WILEZEK پرتو و گوهر)تحت تاثیر سرب و سالیسیلیک اسید

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 467

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_092

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

امروزه بررسی آثار فلزات سنگین در گیاهان،از جمله حبوبات ازحیث فیزیولو ژی،بیوشیمی،مولکولی،سلولی ،ژنتیکی وسایر موارد واجد اهمیت وتوجه بسزاست چرا که حبوبات بعد از غلات نقش اساسی در تامین غذای انسان داشته ودارد سرب به عنوان خطرناک ترین فلز سنگین آلاینده محیط زیست به طرق مختلف وارد محیط زیست میشود (eak et 1999) اثرات مضری بر رشد و متابولیسم گیاه بر جا می گذارد( Kupra&Gesdes 2003 دراین پژوهش اثر سمی سرب ونیز اثرات توام سرب وسالیسیلیک اسید روی جوانه زنی گیاه ماش Vigna radiata در دو رقم پرتو و گوهرمورد بررسی قرار گرفت.باتوجه به نتایج به دست آمده درصدو سرعت جوانه زنی در هر دو رقم تحت تیمارهای مختلف نیترات سرب 1،2،3،4 میلی مول بر لیتر) نسبت به شاهد به صورت معنی داری 0.01>p کاهش یافت.درصد و سرعت جوانه زنی در هر دو رقم تحت تیمار سالیسیلیک اسید 10 میکرو مولار نسبت به شاهد افزایش نشان داد. کاربرد توأم سالیسیلیک اسید و نیترات سرب، سرعت و درصد جوانه زنی بذرهارا نسبت به شاهد کاهش و نسبت به تیمارسرب در هر دو رقم در غلظت های مختلف سرب افزایش داد 0.01>p به این ترتیب سالیسیلیک اسیددرهر دو رقم نقش تعدیل کننده ای راازخود نشان داد.

نویسندگان

سمیه نیرومند

کارشناس ارشد شیمی تجزیه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک،گروه شیمی

سمیرا خرسندی

کارشناس ارشد شیمی تجزیه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک،گروه شیمی

سمیرا خرسندی

کارشناس ارشد فیزیولوژی گیاهی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد،گروه زیست شناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :