برآورد شدت فرسایش ویژه با مدل ژئومرفولوژی کیفی، با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی : حوزه آبخیز هرزند چای)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,366

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWMSWRM05_022

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1391

چکیده مقاله:

فرایند فرسایش خاک، پدیده بسیار پیچیده ای بوده که شناخت عوامل تاثیر گذار و برآورد مقادیر کمی آن در مدیریت جامع حوزه های آبخیز نقش بسزائی دارد. در این تحقیق، بر اساس مدل ژئومرفولوزی کیفی، شش معیار معیارتوپوگرافی، پوشش گیاهی، کاربری اراضی، اقلیم، سنگ شناسی و خاکشناسی جهت برآورد مقدار شدت فرسایش ویژه در نظر گرفته شد و برای این معیارها شاخص های جهت دامنه، شیب دامنه، فرم رویشی، درصد رویشی، متوسطبارندگی سالیانه و نوع بارش لحاظ شدند که با در نظر داشتن انواع کاربری اراضی و سنگ شناسی، مجموعاً 13 شاخص با هدف تعیین مقدار شدت فرسایش ویژه تعریف شدند و نقشه های پایه و نیز نقشه واحد های کاری تشکیل گردیدند. سپس به روش تحلیل سلسله مراتبی وزن های هر یک از معیارها و شاخص ها محاسبه شده و به نقشه واحد هایکاری لینک شدند و نقشه شدت کیفی فرسایش ایجاد شد. در نهایت با محاسبه مساحت واحدهای کاری، مقدار شدت فرسایش ویژه برای حوزه آبخیز هرزند چای 0.033 در هکتار به دست آمد

کلیدواژه ها:

نویسندگان

لیلا کاشی زنوزی

دانش آموحته کارشناسی ارشد رشته مهندسی منابع طبیعی آبخیزداری ، دانشگاه

محمد نامدار

کارشناس ارشد سنجش ازدور سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور.

حسین سعادت

Research Associate, McGill University, Canada

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :