نقش پسابهای صنایع غذایی به عنوان منبع کربن و سایر نیازهای میکروارگانیسم به لجن فعال در راستای تولید پلی هیدروکسی آلکانواتها

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 958

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWWE01_172

تاریخ نمایه سازی: 6 شهریور 1392

چکیده مقاله:

پلی هیدروکسی آلکانوات ها (PHAs) یکی از انواع پلیمرهای زیست تخریب پذیر می باشند که به علت زیست تخریب پذیری و داشتن خواص مشابه با پروپیلن بسیار مورد توجه واقع شده اند. این نوع بیوپلیمرها توسط گروه های مختلف میکروارگانیسم ها و با استفاده از منابع مختلف کربنی هنگامی که در میزان مواد مغذی محدودیت وجود دارد قابل تهیه می باشند. با هدف غلبه بر مشکلات زیست محیطی ناشی از تجمعپلاستیک های مصنوعی در طبیعت و همچنین کاهش هزینه های مربوط به دفع لجن مازاد تصفیه خانه های فاضلاب تولید پلی هیدروکسی آلکانوات با استفاده از لجن فعال مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق افزودن منابع کربن آب پنیر، ملاس چغندر قند و پساب روغن نباتی به لجن فعال به منظور افزایش میزان پلیمر انجام شد. لذا در ابتدا میزان منابع کربن به روش پاسخ سطح بهینه سازی شد. بیشترین میزان تولید بیوپلیمر 0/307g/L بود که در محدوده مقادیر آب پنیر (22/5 تا 25/0) میلی لیتر معادل (12/3-11/0) گرم برلیتر لاکتوز، ملاس چغندرقند (1/8 تا 2/0) میلی لیتر معادل (10/5-11/7) گرم بر لیتر کربوهیدرات کل و پساب روغن نباتی (0/0 تا 7/5) میلی لیتر معادل 10 درصد اسید چرب بدست آمد. در ادامه راه اندازی راکتور تولید پلیمر براساس نتایج حاصل از بهینه سازی منابع کربن انجام شد که تأثیر مدت زمان هوادهی بر راندمان تولید پلیمر بررسی شد و میزان بیوپلیمر تولید شده با زمان هوادهی 32 ساعت به حداکثر رسید. راندمان حذف COD تا حدود 74% کاهش یافت که کاهش بار آلودگی پساب های صنایع غذایی را نیز به همراه داشت، رشد MLSS در حد جزئی صورت گرفت که موجب کاهش حجم لجن شد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فرزانه امیرشکاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد بندرعباس، ایران

سیداحمد عطائی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران،

رضا مرندی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد تهران شمال، ایران،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مختارانی، نادر. گنجی‌دوست، حسین و... 1387. اثر اسید های چرب ...
  • گنجی‌دوست، حسین.، واشقانی‌فراهانی، الف، برقعی، م. 1388. بررسی تولید پلی‌هیدروکسی ...
  • Lee S.Y.1996. Bacterial Polyh ydroxya Ikanoate. Biotechnol. Bioeng.49 , 1-14. ...
  • Chen GH., Saby S.2003. New approaches to minimize excess sludge ...
  • Chang H.N.1994. Biodegradable Plastics and Biotechnology. In: Better living through ...
  • Chua A.S.M., Takabatake H., Satoh H., Mino T.2003 Production of ...
  • نمایش کامل مراجع