ساختار و عملکرد سوسپانسور در تک لپه ایها

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,231

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NEWCONF01_473

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

سوسپانسور اولین بار در حدود 170 سال پیش کشف شد. در ابتدا فکر می کردند که بخشی از لوله گرده است ولی بعدها مشخص شد که سوسپانسور یک ناحیه مجزا است که رویان را به پوشش دانه متصل می کند. با وجود استثنا ها اغلب گیاهان دانه دار دارای سوسپانسور هستند که تکامل حفاظت شده و نقش مهمی در رویان زایی گیاه دارند. در گیاهان تک لپه سوسپانسور شامل یک یا تعداد کمی سلول است که دارای واکوئل های بزرگ هستند. در تک لپه ها 5 نوع سوسپانسور وجود دارد که نوع cymbidium دارای سلولهای فیلامنتی منحصر به فرد است وسلول قاعده اییکبار تقسیم می شود. سلولهای سوسپانسور در مجاور منفذ میکروپیل در مجاور پوشش درونی شروع به توسعه یافتن می کند و هیچ گاه در مجاورت میکروپیل غشا خارجی گسترش نمی یابد. سوسپانسور، رویان را به حفره آندوسپرم فشار می دهد، رویان را به مواد معدنی احاطه کننده اش و بافت ذخیره ای آندوسپرم متصل می کند و همانند مجرایی برای تغذیه و رشد ونمو رویان می باشد. برای اینکه سوسپانسور نقشش را به خوبی انجام دهد دارای رشد درونی دیواره سلولی، رشد خارجی هوستاریوم و پلاسمودسماتای متعدد می باشد. سوسپانسور برخلاف رویان دارای لایه کوتیکولی مومی نمی باشد. مواد غذایی مثل سوکروز و پلی آمین مورد نیاز در رویش رویان همچنین اکسین و اسید جیبرلیک توسط سوسپانسور به رویان می رسد. سوسپانسور در خلال رسیدگی دانه متحمل مرگ برنامه ریزی می شود و در مراحل پس از جوانه زدن دانه همکاری نمی کند.

نویسندگان

رقیه اسکوئیان

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایران

مریم نیسانیان

کارشناس ارشد زیست شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ HUANG B-G.3 YE X.-L., YEUNG EDWARD C . and. ...
  • LEE- Yung-I, . YEUNG Edward C, LEE3Nean, and CHUNG 1 ...
  • e-. YEUNG . EDWARD C, ZEE S.Y. and YE X. ...
  • نمایش کامل مراجع