روشی سریع و کارامد در باززایی زیره سیاه (.Bunium persicum Boiss) با استفاده از ریزنمونه جنین برش یافته

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 292

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NFBAS01_077

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

چکیده مقاله:

زیره پارسی (.Bunium persicum Boiss) که به آن زیره سیاه یا زیره کوهی نیز گفته می شود، یکی از مهمترینگیاهان دارویی بوده و ارزش اقتصادی بالایی دارد. بطور کلی اطلاعات محدودی در ارتباط با کشت این ویترو زیره کوهیوجود دارد. برای اولین بار از ریزنمونه جنین برش یافته برای باززایی زیره کوهی استفاده شد. در این روش بدلیل جوانبودن ریزنمونه و عکس العمل مناسب به محیط کشت، کالوس دهی و باززایی بمیزان نسبتا بالایی فقط در یک نوع محیطکشت و بدون نیاز به هیچگونه واکشتی صورت گرفت که منجر به کوتاه شدن زمان کشت بافت و کم شدن آلودگی و نیازبه مواد مصرفی شد. در این تحقیق، محیط کشت B5 حاوی غلظت های مختلف هورمون های NAA (نفتالن استیک اسید)،Dـ2،4 به تنهایی یا همراه با Kin (کینتین) مورد استفاده قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 30 تیمارمختلف و 10 تکرار در هر تیمار انجام شد. بهترین تیمار از لحاظ میانگین تعداد ساقه باززایی شده، تیمار با ترکیب هورمونی0/1 میلی گرم در لیتر NAA و 4 میلی گرم در لیتر Kin بود. بیشترین فراوانی القاء جنین سوماتیکی مربوط به تیمار باترکیب هورمونی 2 میلی گرم در لیتر Dـ2،4 بود.

کلیدواژه ها:

زیره پارسی یا زیره سیاه (.Bunium persicum Boiss) ، جنین برش یافته ، کشت بافت ، باززایی

نویسندگان

محمود ولی زاده

استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پوراسماعیل، م.، شریفی، .، 1381. شکستن خواب بذور زیره سیاه ...
  • شریفی، م.، 1374. بررسی مقایسه ای اسانس ها در بذر ...
  • Wakhlu, A. K., S. Nagari and K. S. Barna. 1990. ...
  • نمایش کامل مراجع