زباله های هسته ای سطح بالا و توکامگ گداخت به عنوان چشمه نوترونی

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,067

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NFC01_051

تاریخ نمایه سازی: 4 آبان 1385

چکیده مقاله:

مهمترین مسئله ای که امروزه فکر دست اندر کاران و متخصصین هسته ای در این رشته و همچنین متخصصین محیط زیست را به خود مشغول داشته است. برخورد منطقی و علمی با پسمان های هسته ای می باشد. پردازش فیزیکی و شیمیایی سوخت هسته ای مصرف شده و در نتیجه باز فرآوری آن از یک سو و محفظه بندی زباله های سوخت از سوی دیگر از جمله روشهای متداول در این زمینه هستند و هر یک مزیت و معایب خود را دارا بوده و از تکنولوژی بالایی برخوردار هستند. در این مقاله سعی شده است به تکنولوژی جدیدی بپردازیم که در آن سوخت مصرف شدده در یک سیستم زیر بحرانی تحت تابش پرتوی نورترونی قرار می گیرند. در نتیجه پرتوگیری رادیوایزوتوپهای پر خطر سوخت مصرف شده به اصطلاح سوزانده می شوند. از چشمه های نوترونی مورد استفاده در اینجا به جای یک شتابدهنده پر قدرت میتوان از یک چشمه نوترونی گداخت توکامک بهره برد.

کلیدواژه ها:

پسمان هسته ای ، چرخه بستر سوخت هسته ای ، راکتور سریع ، تبدیل ، زباله های هسته ای سطح بالا ، سوزاننده توکامک ، شتابدهنده نوترونی

نویسندگان

فاطمه دینی

پژوهشکده فیزیک و پلاسما و گداخت هسته ای - سازمان انرژی اتمی ایران، تهرا

سینا خراسانی

دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شریف