تجزیه و تحلیل رگرسیون گام به گام متغیرهای مستقل در ازمایش بررسی برخی صفات زراعی هشت رقم ولاین جدید گلرنگ دیم در استان زنجان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,117

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NFRANR01_109

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه برخی صفات زراعی و عملکرد هشت رقم و لاین جدید گلرنگ دیم تحت کشت های پاییزه و بهاره در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه دیم خدابنده زنجان، به صورت بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. که در ان هشت رقم و لاین شامل: فرآمان لاین 411، سینا 198990 - Esfahan Local ،PI-401478 ، PI لاین 47، Darab و 7 Darab2 تحت شرایط دیم و در دو زمان بهاره و پاییزه مورد بررسی قرار گرفتند. کشت پاییزه در نیمه اول مهر ماه 1393 و کشت بهاره در نیمه دوم اسفندماه 1393 انجام شد در این بخش از آزمون رگرسیون گام به گام از روش مرحله ای Stepwise استفاده شد ویژگی این روش این است که در مرحله ای نخست، متغیری وارد رگرسیون می شود که بیشترین همبستگی را با متغیر وابسته دارد سپس متغیرهایی که بیشترین نقش را در تبیین متغیر وابسته دارند، وارد معادله می شوند بنابراین پژوهشگر هیچ دخالتی در شیوه ی ورود متغیرها به معادله ندارد. نتایج رگرسیون گام به گام متغیرهای مستقل نتایج رگرسیون گام به گام متغیرهای مستقل در ارتباط با متغیر وابسته عملکرد دانه نشان داد که تعداد غوزه در بوته بیشترین همبستگی را با عملکرد دانه دارد جدول 1. از این رو اولین متغیری است که وارد مدل می شود در مجموع 98/5 درصد از تغییرات میزان عملکر دانه را تبیین می کند. R(2)=0.985 براساس نتایج تجزیه رگرسیون تاثیر این متغیر بر میزان عملکرد دانه در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود همچنین براساس ضریب ناقص رگرسیون B به دست آمد به ازای یک واحد افزایش در میزان تعداد غوزه در بوته، میزان عملکرد دانه 625 واحد افزایش می یابد با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که رابطه مستقیمی بین تعداد غوزه در بوته و میزان عملکرد دانه وجود دارد.

نویسندگان

هاتف میزبان

گروه زراعت و اصالح نباتات، واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران

علی فرامرزی

گروه زراعت و اصالح نباتات، واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران

ناصر محبعلی پور

گروه زراعت و اصالح نباتات، واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران

مجید خیاوی

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان