تعیین نسب تهای واکن شپذیری با انواع رو شهای خطی و غیر خطی در کوپلیمریزاسیون رادیکالی انتقال اتم متیل اکریلات و متیل متاکریلات

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,355

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICEC11_465

تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1386

چکیده مقاله:

کوپلیمریزاسیون رادیکالی انتقال اتم متیل اکریلات و متیل متاکریلات در توده در حضور مس (I) کلراید/پنتا متیل دی اتیلن تری آمین به عنوان سیستم کاتالیست و تلومر پلی وینیل استات به عنوان ماکروآغازگر در دمای ۸۰ درجة 1H- سانتیگراد انجام گرفت. تبدیل واکنش از طریق وز نسنجی دنبال شد و ترکیب شیمیایی کوپلیمر با استفاده از طیفNMRتعیین گردید. نسبت واکنش پذیری مونومرها با در دست داشتن ترکیب اولیة خوراک مونومرها، ترکیب کوپلیمر و تبدیل واکنش با استفاده از انواع رو شهای خطی و غیرخطی محاسبه شد. مقادیر نسب تهای واکن شپذیری محاسبه شده با رو شهای مختلف برای جفت مونومر متیل اکریلات و متیل متاکریلات به ترتیب در محدودة 0/3766-0/4988 و 1/8832-2/0963 قرار داشت که با مقادیر گزارش شده در مقالات برای جفت مونومر یاد شده در کوپلیمریزاسیون رادیکال آزاد رایج مطابقت خوبی دارد. مشاهده شد که سیستم کوپلیمریزاسیون به سمت تشکیل کوپلیمری با توال یهای طولانی از مونومر متیل متاکریلات و توال یهای کوتاه از مونومر متیل اکریلات تمایل دارد. از محدودة اطمینان پیوستة ۹۵ درصد برای بررسی صحت و اطمینان نسب تهای واکن شپذیری محاسبه شده با رو شهای مختلف استفاده شد و مشخص شد که رو شهائی که در آنها اثر تبدیل هم در نظر گرفته شده است نسب تهای واکن شپذیری محاسبه شده از صحت بالائی برخوردار م یباشند.

کلیدواژه ها:

پلیمریزاسیون رادیکالی انتقال اتم (ATRP) ، متیل اکریلات ، متیل متاکریلات ، نسب تهای واکن شپذیری مونومرها

نویسندگان

مهدی عبداللهی

دانشجوی دکترای رشته مهندسی پلیمر، گروه مهندسی پلیمر، دانشکده فنی و م

محمدعلی سمسارزاده

استاد دانشگاه تربیت مدرس، گروه مهندسی پلیمر، گروه مهندسی پلیمر، دان

محمدرضا رستمی درونکلا

دانشجوی دکترای رشته مهندسی پلیمر، گروه مهندسی پلیمر، دانشکده فنی و م

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :