تست بارگذاری سه محوره یک سازند شیل

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,078

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NIPC01_095

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1393

چکیده مقاله:

اکثر مشکلات مربوط به ناپایداری دیواره های چاه در سازندهای حاوی شیل رخ می دهد. مدل های مختلفی به منظور بررسی رفتار شیل ها درتماس با سیال آب پایه ارائه شده اند. از این مدل ها برای پیش بینی وزن مناسب گل حفاری، نمک های مناسب و غلظت بهینه آنها استفاده میشود. مشکل اصلی در استفاده از این مدل ها کمبود اطلاعات آزمایشگاهی درباره مشخصات و ویژگی های شیل ها می باشد. در این میانپارامترهای مکانیک سنگی از اهمیت ویژه برخوردار می باشند. در این مقاله تست بارگذاری سه محوره در شرایط تخلیه ای و غیرتخلیه ای بر روی یک نمونه شیل انجام شده است. این تست تحت فشار محصورکنندهMPa20 و فشار منفذیMPa5 انجام می شود. همچنین سرعت بارگذاری محوری مناسب اهمیت ویژه ای دارد. با تحلیل نمودار های تنش-کرنش بدست آمده از آزمایش، مدول یانگ و ضریب پواسون به عنوان دو پارامتر تعیین کننده رفتار مکانیکی سنگ محاسبه می شوند. نتایج بدست آمده نشان می دهند که شیل مورد بررسی دارای مدولیانگ و ضریب پواسون تحت شرایط تخلیه ای معادلMPa989,0/14و مدول یانگ و ضریب پواسون تحت شرایط غیرتخلیه ای معادل MPa1245 و0/41می باشد. همچنین همانطور که از اعداد گزارش شده بر می آید، پارامترهای الاستیک شیل مورد بررسی تحت شرایط تخلیه ای دارای مقدار کوچکتری در مقایسه با پارامترهای مشابه تحت شرایط غیرتخلیه ای می باشد. از این مقادیر می توان برای بدست آوردن کلیه پارامترهای الاستیک مربوط به سنگ استفاده نمود که در طراحی های مربوط به پایداری چاه مورد استفاده قرار می گیرند

کلیدواژه ها:

ناپایداری دیواره های چاه ، شیل ، مکانیک سنگ ، مدول یانگ ، ضریب پواسون

نویسندگان

ایمان رحیم زاده کیوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمدجواد عامری

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ _ _ _ _ _ of shale formation. SPE ...
  • Steiger RP, Leung PK. Quantitative determination of the mechanical properties ...
  • Steiger RP, Leung PK. Consolidated undrained triaxial test procedure for ...
  • Muniz ES, da Fontoura SAE Soares AC. CU triaxial tes ...
  • ARMA /USRMS 06-900, June 2001. ...
  • نمایش کامل مراجع