برتری کشت انتظاری ژنوتیپ های گلرنگ در شرایط دیم

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 891

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_021

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

کشت گلرنگ به صورت دیم در مناطق سردسیر کشور در سه تاریخ پاییز، انتظاری و بهار امکان پذیر است. به منظور تعیین بهترین زمان کاشت گلرنگ در شرایط دیم این آزمایش روی 5 ژنوتیپ در سه تاریخ کاشت مذکور به مدت دو سال در ایستگاه تحقیقات دیم شیروان اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. نتایج بررسی نشان داد که در هر دو سال آزمایش در کشت انتظاری، عملکرد دانه و روغن و در کشت پاییزه، درصد روغن بیشتر بود، اما تفاوت بین میانگین درصد روغن در دو تاریخ کشت انتظاری و پاییزه معنی دار نبود. تجزیه واریانس مرکب داد ه ها نشان داد که اثر سال، تاریخ کشت و نیز اثر رقم بر درصد روغن در سطح احتمال 1% معنی دار است. بالاترین درصد روغن را رقم Gila و در کشت پاییزه دارا بود. میانگین درصد روغن این رقم در هر سه تاریخ کشت بالاترین مقدار بوده و از نظر آماری در کلاس a قرار گرفته و با بقیه میانگین ها اختلاف معنی دار داشت.در کشت پاییزه و بهاره رقم سینا و در کشت انتظاری رقم Gila و PI-250537 بالاترین عملکرد دانه را داشتند. همچنین در هر دو سال، تاریخ های کشت در صفات: درصد سبز و تعداد روز تا گلدهی و رسیدن و ژنوتیپها در صفات: تعداد روز تا گلدهی و رسیدن، تعداد دانه در قوزه و وزن هزار دانه اختلاف بسیار معنی داری داشتند. برای صفت درصد سبز، اثر متقابل دو طرفه سال در تاریخ کاشت در سطح 1% معنی دار شده است. درصد سبز در کشت پاییزه بخاطر خسارت سرما کاهش یافت و این کاهش در رقم سینااز همه کمتر و برای رقم محلی اصفهان از همه بیشتر بود. همچنین رقم سینا مقاوم به سرما بوده و برای کشت پاییزه دیم، مناسب میباشد

نویسندگان

مسعود اسکندری تربقان

عضو هیات علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ینلی، ا.، 1378. گلرنگ (شناخت، تولید و مصرف). دانشگاه علوم ...
  • Akhtar Beg, H. Hatamzade and M. Pala. 2003. Prospects of ...
  • Diepenbrock, W. 2002. Yield analysis of winter oilseed rape (Brassica ...
  • Lethbridge Research Centre. 2004. Safflower production _ the canadian prairies, ...
  • Rain fed planting of safflower is possible in 3 ways: ...
  • نمایش کامل مراجع