اثر دما و تاریخ کاشت بر رشد و نمو و برخی ویژگی های زراعی و فیزیولوژیکی چهار رقم گلرنگ در کشت دوم در منطقه یاسوج

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,152

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_217

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تأثیر تاریخ کاشت و دما بر مراحل نموی و عملکرد ارقام گلرنگ بهاره آزمایشی در سال 1386 ، در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج اجرا گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار پیاده شد. عامل اول شامل تاریخ کاشت در 4 سطح ( 26 اردیبهشت، 11 خرداد، 26 خرداد و 11 تیر) و عامل دوم شامل 4 رقم گلرنگ (اراک 2811، اصفهان14، IL111 و PI) بودند. تفاوت بین ارقام از نظر طول دوره های کاشت تا گلدهی، کاشت تا رسیدگی فیزیولوژیک و دوره گلدهی معنیدار بود. رقم اصفهان 14 با میانگین دوره رشد 97/5 روز دیررسترین ارقام بود. طول دوره کاشت تا رسیدگی فیزیولوژیک و اتمام گلدهی تا رسیدگی فیزیولوژیک به گونهای معنی دار تحت تأثیر تاریخ کاشت قرار گرفتند و با افزایش دما کاهش یافتند. به طور کلی طولانیتر شدن طول دوره رشد موجب افزایش تجمع ماده خشک و عملکرد دانه در رقم اصفهان 14 نسبت به سایر ارقام مورد مطالعه گردید. تاریخهای کاشت دوم و چهارم به ترتیب بیشترین و کمترین تنش گرمایی را در طول دوره های نموی خود دریافت نمودند، ولی دوره زایشی در تاریخ کاشت چهارم مصادف با کاهش شدت تشعشع در اواخر تابستان بود. در نتیجه ارقام در این تاریخ به دلیل برخورداری از تشعشعات کمتر عملکرد پایینتری داشتند. در مقابل ارقام کاشت شده در تاریخ کاشت سوم از تشعشع خورشیدی بهتر استفاده کرده و عملکرد دانه بالاتری تولید کردند.

نویسندگان

محمد عظیمی گندمانی

مدرس گروه علوم کشاورزی گروه علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد گندما

مصطفی علی نقی زاده

مدرس گروه علوم کشاورزی گروه علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد گندما

محسن موحودی دهنوی

مدرس گروه علوم کشاورزی گروه علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد گندما

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - _ تاریخ کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ...
  • - داداشی، ن . و م. ر. خواجه پور. 132. ...
  • ق- -سرمدنیا، غ. ح. وع. کوچکی. 1366. جنبه های فیزیولوژیکی ...
  • Hammer, G. L., and R. L. Vanderlip. 1989. Genotype- by ...
  • Tomar, S. S. 1995. Effect of soil hydrothermal regimes _ ...
  • نمایش کامل مراجع