بررسی اثرات نظام های مختلف خک ورزی و محلول پاشی عناصر روی، بور و منگنز بر عملکرد کمی و کیفی آفتابگردان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,135

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_253

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات سیستم های مختلف خاکورزی و محلول پاشی کودهای سولفات روی، سولفات منگنز و اسید بوریک بر روی محصول آفتابگردان روغنی، آزمایشی در سال 1381 در مزرعه تحقیقاتی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی واقع در 16 کیلومتری شهر مرند اجرا گردید. آزمایش به صورت کرتهای یک بار خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی شامل سه نوع خاک ورزی متداول، کم خاک ورزی و بی خاک ورزی به عنوان فاکتور اصلی و سه نوع کود سولفات روی، سولفات منگنز، اسید بوریک و شاهد به عنوان فاکتور فرعی با 4 تکرار پیاده شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد بطور کلی تاثیر اصلی تیمار خاکورزی بر روی کلیه صفات مورد آزمون به غیر از صفت کارآیی انرژی معنیدار نبود. به طوری که بیشترین کارآیی انرژی در تیمار بدون خاکورزی با8/54 بدست آمد. همچنین در بررسی نتایج تجزیه واریانس تاثیر اصلی تیمارهای کودی، مشاهده گردید که تیمار کودی سولفات منگنز بیشترین عملکرد دانه با 4/087 تن در هکتار، وزن هزار دانه با 80/64 گرم، عملکرد بیولوژیکی با 10/275 تن در هکتار، وزن دانههای پر در هر طبق با 81/08 گرم، میزان منگنز موجود در دانه با 81/42 میلی گرم در کیلوگرم، عملکرد روغن با 1/819 تن در هکتار و کارآیی انرژی با 8/07 را به خود اختصاص داد و تیمار کودی روی بیشترین قطر طبق با 205/1 میلی متر، میزان روی موجود در دانه با 62/67 میلیگرم در کیلوگرم و درصد روغن با 46/17 را به خود اختصاص داد. در اثرا ت متقابل بیشترین عملکرد دانه در تیمار کمخاکورزی و منگنز با 4/246 تن در هکتار، بیشترین درصد روغن دانه در تیمار روی و خاکورزی متداول با 47/50 درصد، بیشترین عملکرد روغن در تیمار کمخاکورزی و منگنز با 1/926 تن در هکتار، بیشترین عملکرد بیولوژیک در تیمار خاکورزی متداول و منگنز با 10/656 تن در هکتار بود. با توجه به نتایج بدست آمده نتیجه گیری میشود اجرای عملیات خاکورزی تاثیر معنیداری روی صفات مورد مطالعه نداشت ولی کاربرد سولفات منگنز تاثیر معنیداری روی بیشتر صفات داشت. بیشترین عملکرد دانه و عملکرد روغن در تیمار کمخاکورزی و منگنز بدست آمد.

کلیدواژه ها:

آفتابگردان ، خاکورزی ، روی ، بر ، منگنز ، درصد روغن و محلولپاشی

نویسندگان

اسماعیل قلی نژاد

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی

ابوالفضل شکوری

کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه ارومیه

عبداله حسن زاده قورت تپه

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • درخشنده پور، ع و همکاران. 1372. بررسی اثرات کود آلی ...
  • سپهر، ا. 1377 .بررسی اثرات پتاسیمنیزیم، گوگرد و عناصر ریز ...
  • د - صفاریم. 1381. اثر روشهای متفاوت شخم بر روی ...
  • طاهر، _ اثرات گوگردومنیزیم بعملکرد کمی و کیفی دو قم ...
  • - عرشی، ی. 1373 . علوم _ تکنولوژی آفتابگردان (ترجمه) ...
  • Allessi, J. J. F. Power, and D. C zemerman. 1977. ...
  • Anderson. R, L. D. J. Lyon:and D. L.Tanka. 1996. Weed ...
  • Deibert, E. J. 1987.Reduced illage system influence on yield of ...
  • Hassanzadeh, G.A. and A.G 2006. Effect of Organic, Inorganic and ...
  • نمایش کامل مراجع