بررسی رابطه صفات در موتانتهای گلرنگ در شرایط عادی و تنش

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 903

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_311

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

گلرنگ گیاهی یکساله از خانواده گل کاسنی Asteraceae با نام علمی Carthamus tinctorius ، پهن برگ ودارای مصارف گوناگون است که در شرایط آبی و دیم قابل کشت می باشد. عملکرد روغن آن در مقایسه با دیگر گونه های روغنی زراعی پائین است. تکنیکهای مرسوم اصلاح نباتات در افزایش عملکرد بذر و روغن دانه تاکنون چندان موفقیت آمیز نبوده است . بذور پرتو تابیده شده از رقم زرقان 279 توسط اشعه گاما با دزهای 80، 100، 150 و 200 گری تا نسل M2 در شرایط معمولی زراعی کشت و از نسل M2 تا M5 در دو شرایط عادی و تنش خشکی( آبیاری فقط درمراحل کاشت و غنچه دهی) کشت و گزینش در شرایط مورد نظر برای صفات انجام شد . در شرایط عادی ارتفاع، تعداد گره، فاصله اولین شاخه، قطر غوزه، تعداد دانه درغوزه، وزن غوزه، وزن صد دانه وعملکرد ودر شرایط تنش ارتفاع، تعداد گره ، قطر ساقه، قطر غوزه، تعداد دانه در غوزه، وزن غوزه وعملکرد معنی دار شد. در شرایط عادی قطر ساقه، تعداد غوزه ، وتعداد دانه درغوزه و در شرایط تنش قطر ساقه ،قطر غوزه، تعداد دانه درغوزه، وزن غوزه، و وزن صد دانه با عملکرد همبستگی معنی داری (0/5< r) نشان دادند در شرایط عادی تجزیه علیت نشان داد که تعداد غوزه و تعداد دانه درغوزه دارای بیشترین اثر مستقیم و تعداد دانه در غوزه از طریق قطر غوزه و وزن غوزه بیشترین تاثیررا به صورت غیر مستقیم برروی عملکرد دارد در حالیکه در شرایط تنش تعداد غوزه ، تعداد دانه در غوزه، وزن غوزه و وزن صد دانه دارای بیشترین اثر مستقیم و تعداد دانه در غوزه از طریق قطر غوزه و وزن غوزه بیشترین تاثیر را به صورت غیر مستقیم بر روی عملکرد نشان می دهد.

کلیدواژه ها:

گلرنگ ، موتاسیون ، تجزیه علیت ، رگرسیون گام به گام

نویسندگان

کامران مظفری

کرج، رجایی شهر، بلوار موذن ، پژوهشکده تحقیقات کشاورزی ، پزشکی و صنعتی ک

علی اکبر اسدی

کرج، رجایی شهر، بلوار موذن ، پژوهشکده تحقیقات کشاورزی ، پزشکی و صنعتی ک

امیرحسین امیدی

موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - برادران، ر. 1374. بررسی رابطه ژنتیکی عملکرد و اجزاه ...
  • - قدرتی، غ. و ر. میرزائی ندوشن.176. بررسی تنوع نتیکی ...
  • - نادری درباغشاهی _ بررسی تاثیر تنش خشکی بر خصوصیا ...
  • Esendal, E. .2001. Safflower production and research in Turkey. ...
  • Khadeer, M. A. and S. y. anwar, . 1990. Induced ...
  • Pas ban, E. B. 2004. Evalutinon of yield and components ...
  • Ranga Rao, V. Ramach andaram, M. and V. Arunachala. 1997.An ...
  • نمایش کامل مراجع