مطالعه اثر تاریخ کاشت بر روی عملکرد کمی و کیفی ارقام گلرنگ در شرایط آب و هوایی سیستان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,418

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_318

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت بر عملکرد کمی و کیفی ارقام گلرنگ آزمایشی در سال زراعی 1380 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی سیستان واقع در شهر زهک انجام شد. در این آزمایش از چهار رقم گلرنگ بنامهای زرقان279، L.R.V-51-51، CH353، KJV2 در چهار تاریخ کاشت (8/1، 8/15، 8/30، 9/15) به فاصله هر 15 روز از هم با استفاده از آزمایش کرتهای یک بار خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار استفاده شد که در آن تاریخ کاشت بعنوان کرتهای اصلی و ارقام در کرتهای فرعی قرار گرفتند .بررسی نتایج نشان داد که تاریخ های مختلف کاشت از نظر عملکرد دانه معنی دار شدند و بیشترین میزان عملکرد دانه در تاریخ کاشت اول (8/1) به میزان 2215 کیلوگرم در هکتار و کمترین میزان آن در تاریخ کاشت چهارم (9/15) به مقدار 1558 کیلوگرم در هکتار بدست آمد.اثر رقم بر عملکرد دانه در این آزمایش معنی دار نبود اما رقم KJV2 نسبت به سایر ارقام از نظر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی ،شاخص برداشت، تعداد دانه طبق، عملکرد روغن و ارتفاع بوته نسبت به دیگر ارقام از خود برتری نشان داد. اثر متقابل بین تاریخ کاشت و رقم بر تعداد دانه در طبق در سطح یک درصد معنی دار شد، بطوری که بیشترین تعداد دانه در طبق مربوط به رقم KJV2 با میانگین 51/75 عدد در تاریخ کاشت دوم و کمترین آن مربوط به رقم زرقان 279 با میانگین 32/75 دانه در هر طبق در تاریخ کاشت دوم حاصل شد. بین شاخص برداشت، ارتفاع گیاه، وزن هزار دانه و عملکرد دانه بستگی مثبت معنی داری وجود دارد و از میان آنها عملکرد روغن با r =0.9824 و شاخصبرداشت با r=0.7609 بیشترین همبستگی را با عملکرد دانه نشان دادند. نتایج این بررسی نشان داد که تاخیر در تاریخ کاشت منجر به کاهش عملکرد دانه می شود.

نویسندگان

شریف ملاشاهی جوان

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان زابل و کارشناس ترویج جهاد کشاورزی

منیر دهمرده

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان زابل و کارشناس ترویج جهاد کشاورزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - خواجه _ و مبانی زراعت .انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه ...
  • - زینلی، الف.1378 .گلرنگ (شناخت، تولید و مصرف).انتشارات دانشگاهعلوم کشاورزی ...
  • - شهیدی، الف الف.ح امیدی، س پوردادع .ر.حیدری، وم.غفارزاده. 1381.شناخت ...
  • - فروزان، ک. 1378.گلرنگ .انتشارات شرکت سهامی خاص توسعه کشت ...
  • Ashri, _ D .E .Zimmer, A .L .Urie, A .Cahaner, ...
  • Han s-Henming. M, R. J.Morison , R.E .Blackshaw and B.Roth. ...
  • In order to study planting date on qualitative and quantitative ...
  • نمایش کامل مراجع