تاثیر نانوسید بر روی قارچ Sclerotinia sclerotiorum عامل پوسیدگی سفید ساقه کلزا در شرایط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 784

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP03_280

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390

چکیده مقاله:

بیماری پوسیدگی سفید ساقه کلزا با عاملSclerotinia sclerotiorum یکی از مخرب ترین بیماری های کلزا در اغلب نواحی جهان می باشد. این پاتوژن بصورت اسکلروت در خاک و بقایای گیاهی زنده می ماند. در این بررسی از سه ایزوله S. sclerotiorum (SS1 SS2, SS3 برای بررسی های آزمایشگاهی استفاده شد. دز های مورد بررسی 10 ، 30 ، 60 و 100 و 130ppm از نانوسید بود پس از کشت قارچ ها در محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار حاوی نانوسید، رشد کلنی بصورت روزانه اندازه گیری شد . درصد بازدارندگی از رشد در روز سوم محاسبه شد. آنالیز داده ها نشان داد که نانوسید باعث بازدارندگی از رشد اسکلروتینیا می شود. ایزوله SS1 بیشترین حساسیت را به نانوسید نشان داد بطوری که در دز PPM10 بازدارندگی از رشد نسبت به شاهد 52 % بود و از دز 30 PPM به بعد هیچ رشدی نداشتند و اسکلروتی تشکیل ندادند ایزولهSS2 دارای کمترین بازدارندگی از رشد در دز10PPM یعنی22% و بیشترین بازدارندگی در دز،130PPM 100% بود و در ایزولهSS3 کمترین بازدارندگی از رشد در دز%37 ، 10 PPM10 و بیشترین بازدارندگی از رشد در دزPPM130 96% بود درحالیکه در SS1,SS2 از دز PPM30 به بعد غلظت های نانوسید اختلاف معنی داری را در سطح 5 درصد از خود نشان ندادند. مطالعات میکروسکوپی نیز نشان داد که نانوسید باعث پیچ خوردن ودفرمه ریسه می شود.

نویسندگان

فاطمه سلطانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و

کامران رهنما

دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیدجواد صانعی

مربی گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زمانی، .، شریفی تهرانی، ع.، احمد زاده، م و علیزاده، ...
  • Fernando, W. G. D., Nekkeeran, S and Zhang, Y. 2004. ...
  • Huang, H. C., and Dueck, J. 2004. Wilt of sunflower ...
  • Sivan, A. Ucko, O. and Chet, I. 1987. Biological control ...
  • نمایش کامل مراجع