بررسی تاثیر استفاده از اینترنت بر سرمایه اجتماعی (مطالعه ی موردی : دانشجویان دانشگاه های آزاد و پیام نور شهرستان کهکیلویه)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,486

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOPADID01_005

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

چکیده مقاله:

طرح مساله : به موازات گسترش اینترنت و استفاده اغلب مردم از آن و پدیدار شدن اثرات اینترنت و دیگر تکنولوژیهای جدید و ب دلیل اهمیت این اثرات،محققان علوم اجتماعی در زمینه های متنوعیبه مطالعه درباره تغییرات ناشی از اینترنت و دیگر تکنولوژیهای جدید در زندگی افراد بشر پرداخته اند.مفهوم سرمایه اجتماعی نیز بدلیل قدرت خود برای تبیین و تشریح مسائل اجتماعی مورد توجه بسیار بوده است.بنابراین دراین مقاله سعی کردیم تاثیرات اینترنت بر سرمایه اجتماعی مورد بررسی قرار دهیم. روش:تحقیق پیشرو با روش پیمایشی انجام شده است و جامعه آماری این تحقیق دانشجویان دانشگاههای آزاد و پیام نور شهرستان کهکیلویه میباشد.اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه های استاندارد شده که به صورت حضوری توسط خود دانشجویان پاسخ داده شده،جمع آوری شده است. با توجه به اینکه نمونه ها بایداز بین دانشگاههای مختلف انتخاب شود. روش نمونه گیری مناسب برای این تحقیق،نمونه گیری طبقه ای متناسب بود. بنابر این با ملاحظه موارد فوق از فرمول کوآران استفاده کرده و با توجه به تعداد جمعیت مورد مطالعه حجم نمونه ٢۶٧ مورد شد. یافته ها:یافته های بدست آمده نشان می دهد که بین استفاده از اینترنت و شاخصهای سرمایه اجتماعی (اعتماد ، مشارکت ، قابلیت ارتباط پذیری) رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. به این معنا که با افزایش استفاده از اینترنت میزان اعتماد ، مشارکت و قابلیت ارتباط پذیری افراد کاهش مییابد. نتایج: یافته های این پژوهش با نظر کلمن، فوکویاما، پاتنام،ترکلواوری در مورد نقش اینترنت در کاهش سرمایه اجتماعی همخوانی دارد.بنابر ایناینترنت صرفا وسیله ای برای اطلاع رسانی نیست،بلکه بر سایر جنبه های زندگی اجتماعی ازجمله سرمایه اجتماعی تاثیر بسزایی دارد. [توضیح سیویلیکا: فایل مقاله دارای مشکل است و نوشته ها به صورت چسبیده نمایش داده می شوند.]

نویسندگان

عبدالرحیم دهقانی

کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه شیراز

الله رحم حیدری

دکتری جامعه شناسی وعضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زکیا _ مصطفیو غلامرضا غفا ری (388 1) جا معهشنا ...
  • (1379)، د مو کر ا سی‌و سنتها ی‌مدنی _ ترجه ...
  • فوکو یا ما، فر ا نسیس، (1379)، پا یا ن‌نظم، ...
  • کلمن، جیمز، (1377)، بنیا د ها ی‌نظریه ا جتما عی ...
  • عسنی‌تریز ی، علیرضا _ (1369)، بررسی‌زمینه ها ی‌مشا رکتی‌ر و ...
  • منتظر قا ئم، مهدی (1381) دموکر ا سی و حکو ...
  • منتظر قا ئم، مهد ی و عبد العزیز تا رتا ...
  • BARRY WELLMAN, et.all[2001) Does the Internet Increase, Decrease, or supplement ...
  • Coleman, J.(1988) social capital in the creation of human capital', ...
  • Katz, Rebecca S, 2002 "Rc-Exami ning the Integrative Social capital ...
  • Papacha rissi, zizi (2004) "Democracy online: civility, politeness, and the ...
  • Paxton, Pa mela.(1999)" Is Social capital declining in the united ...
  • نمایش کامل مراجع