زعفران و نقش آن در صادرات ایران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,633

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSRFS03_002

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

[توضیح سیویلیکا: به دلیل اینکه تعداد صفحات این مقاله کمتر از 5 صفحه می باشد در پایگاه CIVILICA به صورت مقاله بدون اصل مقاله نمایه شده است] یکی از اهداف کشورهای درحال توسعه دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است. در این راستا شناخت عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی اهمیت ویزه ای دارد. تجارت خارجی و صادرات در اقتصاد کشورها از اهمیت فزاینده ای برخوردار است و یکی از اهداف اصلی در برنامه های اقتصادی کشورهای درحال توسعه محسوب می شود. متکی بودن ایران بر درآمدهای نفتی و تأثیر پذیری درآمدها از مسائل سیاسی و اقتصادی جهان، آسیب پذیری اقتصاد کشور را موجب شده است. یکی از راه های مقابله با این چالش توسعه تولیداتی است که ضمن بهبود وضع اقتصادی داخلی سبب افزایش صادرات غیرنفتی شود. اینامر ضرورت توجه به نقش کشاورزی و منابع طبیعی در ایجاد بستر مناسب جهت توسعه صادرات را برجسته تر می سازد. گیاهان دارویی منابع طبیعی ارزشمندی هستند که امروزه مورد توجه کشورهای پیشرفته جهان قرار گرفته و به عنوان مواد اولیه جهت تبدیل به داروهای بی خطر برای انسان تلقی می شوند. در این میان باید جایگاه زعفران در توسعه اقتصادی به عنوان یکی از شاخه های اصلی توسعه اقتصاد ملی در کشور مدنظر قرار گیرد. ارزش دارویی، تقاضای بازار و سطح فرآوری از مهمترین شاخص های سنجش اقتصادی یک گیاه دارویی می باشد. با توجه به ظرفیت های اقتصادی زعفران چه در بخش تولید و چه در بخش کشاورزی و از سوی دیگر با توجه به ظرفیت های بالقوه موجود در فرآورده های صنعتی این محصول و ارزآوری بالای آن، باید توجهی بیش از پیش به این کالای صادراتی غیرنفتی داشت؛ تا علاوه بر موفقیت در بهره برداری هر چه بیشتر و ایجاد ارزش افزوده بر این محصول، بتوانیم انحصار خود را در بازار جهانی استمرار بخشیم. در این مطالعه بازارهای هدف صادراتی زعفران، نقش صادرات زعفران و فرآورده اهی جانبی حاصل از آنها در اقتصاد ملی به منظور برنامه ریزی و سیاستگذاری مطلوبتر در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته است.

نویسندگان

فاطمه شمسی

کارشناس ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کافی، محمد و همکاران. (1381) "زعفران فناوری تولید و فراوری"، ...
  • سعادتی، ع. جمشید یو، س. اصغری، ف. (1382)، "بررسی تاثیر ...
  • Akhondzadeh, S. Fallah-Pour, H. Afkham, K. Jamshidi, A.H. Khal ighi-Cigaroudi ...
  • Kianbakht, S. and Ghazavi, A.(2005), _ Evaluation of immunological and ...
  • Oberdieck, R.A. (1991), _ Contribution to saffron (Crocus satius L.) ...
  • Verma, S.K. and Bordia, A. (1998), _ Antioxidant property of ...
  • نمایش کامل مراجع