بررسی تأثیر اندازه بنه در خصوصیات رویشی و گلدهی گیاه زعفران زراعی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 955

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSRFS03_034

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

[توضیح سیویلیکا: به دلیل اینکه تعداد صفحات این مقاله کمتر از 5 صفحه می باشد در پایگاه CIVILICA به صورت مقاله بدون اصل مقاله نمایه شده است] به منظور بررسی تدثیر اندازه بنه بر خصوصیات رویشی و گلدهی گیاه زعفران زراعی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در پاییز 1392 به صورت طرح فاکتوریل در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی به صورت گلدانی با چهار تکرار و قطر بنه ها در چهار اندازه کوچکتر از 10، بین 20-10، بین 30-20، بین 40-30 میلی متر مورد بررسی قرار گرفت در طول دوره آزمایش سرعت سبز شدن، سرعت گلدهی، تعداد گل، طول گل و طول کلاله، طول خامه، وزن خشک گل، وزن خشک کلاله، طول بزرگترین برگ، تعداد بنه های دختری تولید شده، وزن بنه ها، بین 20-10، بین 30-20، بین 40-30 میلی متر اندازه گیری شد. اندازه قطر بنه، صفات مورد بررسی را تحت تأثیر بسیار معنی داری (سطح احتمال یک درصد) قرار داد. بیشترین تعداد روز تا گل دهی، بیشترین تعداد گل، بالاترین طول گل، کلاله ، خامه، بیشترین وزن خشک گل و بیشترین وزن خشک کلاله، بیشترین تعداد برگ، بیشترین تعداد بنه دختری، بیشترین وزن تر بنه و بیشترین تعداد بنه های بزرگ توسط بنه های با اندازه 30 تا 40 میلی متر ایجاد شدند. بنه های با قطر کوچکتر از 10 میلی متر تولید گل ننمودند بر اساس نتایج بدست آمده انتخاب بنه های بین 30 تا 40 میلی متر و بزرگتر جهت عملکرد بالای زعفران و رشد رویشی مناسب جهت کشت توصیه می گردد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

ناهید خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراع، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

محمدرضا نادری درباغشاهی

دانشیار گروه زراع، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، واحد اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امیر قاسمی ت. 1380. زعفران طلای سرخ ایران. انتشارات نشر ...
  • صادقی ب.1368. اثر کود های شیمیایی و حیوانی بر تولید ...
  • کافی م. 1381. زعفران، فناوری، تولید و فرآوری. چاپ اول. ...
  • نمایش کامل مراجع