طراحی و ساخت نانو فیلتر با استفاده از ضایعات الیاف مصنوعی بعنوان بستر و ضایعات پشم ویا چرم و الیاف سلولزی مانند پنبه –ویسکوز – چوب و حتی گیاهان بعنوان مواد واسطه

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,915

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NTEC06_156

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1391

چکیده مقاله:

با توجه به پیشرفت نانو تکنولوژی سعی بر آن شد که جهت کمک به پاکسازی محیط زیست و خلق نوآوری چنین طرحی به نظر برسد که کاربرد این فیلتر که قطر روزنه های آن بستگی به اندازه مواد واسطه ای دارد که استفاده می شود و می توان مواد واسطه را آسیاب و به اندازه ذرات نانو در آورد و یا هر اندازه ای که مورد مصرف باشد که قطر این الیاف بصورت طبیعی حدود 15 میکرون به بالا هستند جهت تصفیه در جاهایی که حساسیت بیشتری جهت کاملا تصفیه شدن مورد نیاز است مانند صنایع دارویی و رنگسازیهای شیمیایی-الکل سازی و لوازم آرایشی و... استفاده کرد.جهت ساخت این فیلتر از ضایعات مواد مصنوعی مانند الیاف پلی استر-پلی پروپیلن – و یا پلی تترافلوئورواتیلن که در شرایط سخت شیمیایی و فیزیکی مقاوم هستند بعنوان بستر و از ضایعات الیاف پروتئینی و سلولزی بعنوان مواد واسطه قابل حل در حلال های مختلف بعد از ساخت فیلتر استفاده می شود. در این مقاله از ضایعات پلی استر بعنوان بستر و از ضایعات پشم بعنوان مواد واسطه قابل حذف استفاده شد بطوری که اول این الیاف را تا 200 درجه سانتیگراد خشک و بعد آسیاب و بعد کاملا با هم مخلوط شد و در محفظه ای تا 250 درجه حرارت داده شده که پلی استر آن کاملا ذوب شد و بعد سرد کردیم و آنگاه توسط سود 5% جوش پشم آنرا حا و آنچه باقی ماند یک بستری یکپارچه شبیه پارچه از پلی استر با حفره هایی ریز در حد 20 میکرون بود که مانند یک فیلتر عمل میکرد و اگر ما بتوانیم که الیاف را بیشتر آسیاب کنیم می توانیم اندازه این حفره ها را خیلی ریزتر و در حد نانو برسانیم و جهت انعطاف پذیری فیلتر از نرمکن استفاده شد. با این روش می توان علاوه بر بازیابی ضایعات و سودآوری بالا به حفظ محیط زیست هم کمک کرد. فاکتورهای اصلی بستر: پلی استر-پلی تترفلوئورواتیلن-پلی ایلن-نایلون و...نوع مواد واسطه: الیاف پروتئینی و سلولزی و ...فاکتورهای اصلی قابل اندازه گیری بعد از تولید فیلتر: درصد بستر-درصد مواد واسطه – اندازه منافذ- نوع مواد واسطه –نوع مواد اصلی- ضخامت فیلتر- دانسیته یا گرم بر متر فیلتر – مقاومت فیلتر و ازدیاد طول درجهات طولی و عرضی – مقاومت در برابر ترکیدگی- دوام و پایداری و ماندگاری فیلتر- مقاومت فیلتر در مقابل مواد شیمیایی- مقاومت فیلتر در مقابل محلول هایی که قرار است با آن صاف شوند- مقاومت در برابر گرما و فشار مورد نیاز جهت فیلتر کردن و اندازه ذراتی که می تواند از خود عبور دهد و ... .

کلیدواژه ها:

ضایعات-الیاف مصنوعی-الیاف طبیعی-پشم-پلی استر- فیلتر- نانو-

نویسندگان

رسول چوپانی آذر

کارخانجات نساجی و پوشاک جامعه، مشهد، ایران

مسعود امینی

دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران