رهیافتی نو به مسئولیت جزایی تیم پزشکی در جراحی روباتیک در پرتو قانون مجازات اسلامی 92

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,718

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NWELAW01_007

تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1393

چکیده مقاله:

در بحث از جراحی های نوین منظور جراحی هایی هستند که با استفاده از پیشرفت های تکنولوژی نوین در زمینه جراحی روند اعمال جراحی تغییر می کند. به عبارت دیگر در این گونه جراحی ها بر خلاف جراحی های سنتی، جراحو تیم جراحی کمتر به طور مستقیم در روند جراحی دخالت دارند و برخی از وظایف از آنها به وسیله روبات ها و با نظارت مستقیم یا غیر مستقیم آنها انجام می گیرد. در این صورت بدیهی است که در نحوه و میزان مسئولیت آنها نیز تفاوتهایی با جراحی های سنتی به وجود می آید. مسئولیت تیم پزشکی در جراحی های نوین موضوعی نیست که در حقوق پزشکی مسبوق به سابقه بوده باشد چراکه در گذشته تحقق مسئولیت و نیز انتساب جرم پزشکی صرفا به شخص جراح محدود می شد.لیکن تحولات نوین در خصوص ضوابط حقوقی حاکم بر مسئولیت تیم جراحی این امر را بهرسمیت شناخت که مسئولیت جراح به عنوان سرپرست تیم پزشکی نافی مسئولیت سایر اعضا و همکاران جراح در تیم پزشکی نمی باشد.با این حال هنوز نمی توان قائل به دکترین واحد و مشخصی در خصوص تعیین مسئول،رابطه سببیتو نیز چگونگی تفکیک مسئولیت اعضای تیم جراحی بود.لذا طرح این موضوع نه تنها در سطح دنیا واجد جنبه های متنوعی است که نیازمند مداقه حقوقی می باشد بلکه تعیین شرایط و مختصات آن در نظام حقوقی ایران نیز امری است که تا کنون مغفول مانده و مورد تتبع قرار نگرفته است. در این تحقیق جراحی های نوین در دو قسمت: جراحی از راه دور و جراحی روباتیک مورد بررسی قرار گرفته است.همانگونه که گفته شد در جراحی های نوین نحوه تعیین و تقسیم مسئولیت تا حدود زیادی با جراحی سنتی تفاوت دارد و کسانی که عضو تیم جراحی نیستند مانند طراح و برنامه نویس نرم افزار روبات و سازندگان قطعات سخت افزاری روبات نیز مسئول قلمداد می شوند.

کلیدواژه ها:

مسئولیت کیفری تیم جراحی جراحی روباتیک جراحی از راه دور

نویسندگان

امیر سماواتی پیروز

مدیر گروه حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، دکترای حقوق کیفری و جرم شناسی از دانشگاه شهید بهشتی تهران

رویا شریفی اسکندر

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی از دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سایت ویکی -surgery-پدیا دانشنامه آزاد- بازیابی 26 سپتامبر2009، مومنیان منابع ...
  • Cheong, I, R, & Kidd, M.R, 1997 Safe practices in ...
  • Satava RM. 2002, Surgical robotics: the early chronicles: a personal ...
  • نمایش کامل مراجع