به کارگیری فناوری نانو در اصلاح تولید محصولات کشاورزی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,233

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

OTMKERMAN01_012

تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1390

چکیده مقاله:

طبق آخرین گزارشسازمان ملل متحد، حدود 800 میلیون نفر از جمعیت جهان دچار فقر غذایی هستند و شمار افراد قرار گرفته در زیر خط فقر (از نظر تامین انرژی مورد نیاز روزانه بدن) روز به روز در حال افزایشاست. جدیدترین پیشبینی ها حاکی از آن استکه این آمار تا سال 2020 میلادی به رقمی بالغ بر یکمیلیارد نفر خواهد رسید و این بدان معناستکه حفظ نوع بشر در بلندمدت و نجات خیل عظیم انسان ها از خطر گرسنگی، نیازمند توجه ویژه ی متخصصان و سیاستمداران امروز جهان به اصلاح الگوی تولید و مصرفمحصولات مختلف کشاورزی و مواد غذایی و به عبارت دیگر توسعه ی پایدار و همه جانبه ی صنعتکشاورزی است. ورود نسل اول فناوری ها به عرصه ی کشاورزی، در چند دهه ی گذشته منجر به وقوع انقلابی جهتگذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی گردید، در این دوره افزایش چشمگیری در کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی صورت گرفتکه البته در کنار آن استفاده ی بی رویه از منابع، مشکلاتی را نیز در پی داشت. اکنون با گذشت سال ها از وقوع این انقلاب و کاهشمجدد نسبترشد تولیداتکشاورزی به جمعیت جهان، لزوم به کارگیری فناوری های جدید در صنعت کشاورزی جهت تغییر الگوی تولید، پیشاز هر زمان دیگری آشکار است. در این بین نانو فناوری به عنوان یکفناوری بین رشته ای و پیشتاز، جهترفع مشکلات و کمبود ها در بسیاری از عرصه های علمی و صنعتی، به خوبی جایگاه خود را در علوم کشاورزی و صنایع وابسته مانند حوزه های زراعت ، اصلاح نباتات ، تولید سموم و کود ، گیاه پزشکی و آبیاری به اثبات رسانیده است. همچنین فناورینانو کاربردهای وسیعی در همه مراحل تولید، فرآوری، نگهداری، بسته بندی وانتقال تولیداتکشاورزی دارد که در این مقاله به برخی پژوهشهای انجام شده در این زمینه در مرکز تحقیقاتکشاورزی و منابع طبیعی کرمان اشاره خواهد شد

نویسندگان

علی اصغر رجبعلی پورچشمه گز

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

فاطمه پیروموسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -پروژه کارشناسی ارشد مدس فاطمه پیرو موسوی با عنوان "بسته ...
  • صمیمی جعفر، جهانشاهی محسن، 1386 اقتصاد نانو انتشارات دانشگاه مازندران ...
  • جهانشاهی محسن، 1386، سند راهبردی فن آوری نانو استان مازندران ...
  • نمایش کامل مراجع