بررسی برخی کاربردهای نانو فناوری در کشاورزی و صنایع غذایی (نانو بیوتکنولوژی، بسته بندی، سلامت غذایی، نگهداری غذا، کشاورزی دقیق، بازیافت ضایعات کشاورزی)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,129

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PDCONF01_010

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

با توجه به رشد روز افزون جمعیت دنیا و کاهش منابع غذایی، بی شک روی آوردن به فناوری های نو از جمله فناوری نانو می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات در این حیطه باشد. در صنعت غذا، بسته بندی یکی از عوامل موثر در حفظ کیفیت و ایمنی غذا است. اهمیت کاربرد نانو تکنولوژی در بسته بندی مواد غذایی، افزایش ممانعت از ورود و خروج گازها، افزایش پایداری رطوبتی و حرارتی در بسته بندی های مختلف مواد غذایی می باشد. از جمله نانوذراتی که به طور عمده در صنعت بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، نانو ذرات اکسید سلیکون و اکسید نقره می باشد. عموما بسته بندی های ضد میکروبی حاوی نانوذرات نقره در سه دسته کلی دسته بندی می شوند که عبارتند از: پوشش دادن یا جذب نانو نقره در سطح پلیمر، شرکت دادن مواد ضد میکروبی به طور مستقیم در ماتریکس پلیمر و افزودن پد های حاوی نانوذرات نقره در داخل بسته بندی. دسته سوم دارای بالاترین میزان موفقیت بوده و سه نوع از آن معمولا غالب هستند که عبارتند از: جاذب های اکسیژن، جاذب های رطوبت و تولید کننده های گاز اتانول. تکنولوژی حسگر زیستی یک روش قدرتمند در مقابل تکنیک های آنالیتیکی مرسوم بوده و ویژگی ها و حساسیت سیستم های زیست شناختی را در تجهیزات کوچک و کم هزینه تحت کنترل دقیق در می آورد. بخش تحقیق و توسعه حسگر زیستی عمدتا بسوی حفظ سلامتی، کاربردهای محیطی و صنایع غذایی هدایت می شود. حسگرهای کوچک و سیستم های کنترل و پایش که با کمک فناوری نانو ساخته شده اند، می توانند تاثیر مهمی بر کشاورزی دقیق داشته باشد. مزیت استفاده از بازیافت ضایعات محصولات کشاورزی نظیر تولید سیلیس نانو کریستالی از سبوس برنج این است که می توان از ماده اولیه ارزان قیمتی، ماده ای با ارزش افزوده نسبتا بالا بدست آورد.

نویسندگان

قدیر تقی زاده مقدم

مدرس گروه مکانیک دانشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آمل، ایران، آمل و کارشناس ارشد مکانیک بیوسیستم (مکانیک ماشین های کشاورزی)

رضا مهدوی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش مازندران

حسن یوسف نیا پاشا

کارشناس ارشد مکانیک بیوسیستم (مکانیک ماشین های کشاورزی)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :