مشکلات و مضرات سوزاندن کاه و کلش پس از برداشت گندم

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,341

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PDCONF01_306

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

سوزاندن کاه و کلش در ایران از استانهای شمالی تا استانهای غربی و جنوبی رایج می باشد. این مسئله زیست محیطی بعد از برداشت محصول و خشک شدن کاه و کلش که از خردادماه شروع و تا اواخر مهر و آغاز بارندگی های پاییزه ادامه دارد . آتش زدن یک عمل سریع و حاد برای تغییر محیط است. این عمل در اکوسیستم های طبیعی و اکوسیستم های تحت مدیریت انسان می تواند از قدرت تخریبی و آلوده کنندگی بسیار زیادی برخوردار باشد و یا ابزار مدیریت به حساب آید. بشر همواره در پی ایجاد شرایط مناسب برای ادامه حیات خود بوده است بنابراین مدیریت بقایا را که شامل روش هایی است که پس از خاتمه دوره رویشی گیاه و برداشت محصول بر روی بقایای باقی مانده اعمال می شود را مورد بحث قرار می دهیم. مدیریت بقایا طرز رفتار با پس مانده های محصول برداشت شده است که این روش ها عبارتند از: جمع آوری، شخم زدن و دیسک زدن و دفن کردن بقایا، باقی گذاردن بقایا و سوزاندن. از پیامدهای سوزاندن می توان به کاهش ماده آلی و دگرگونی شرایط فیزیکی و میکروبیولوژیک خاک در بلند مدت، افزایش خطر آبشوئی و فرسایش، تلفات نیتروژن، کربن، گوگرد و غیره از طریق تصعید، پراکندگی سموم شیمیایی در هوا، آسیب به لایه ازن و متعاقب آن زیان گیاهان و انسان، به وجود آمدن باران های اسیدی و بروز تنگی نفس (آسم) و سایر بیماری های تنفسی اشاره نمود. همچنین سوزاندن باعث می شود که مواد آلی خاک سریعاً تبدیل به خاکستر شده و در نهایت عناصر غذایی (K,Mg,Ca,P,N) از آن استخراج شود. این تحقیق به منظور برررسی مشکلات سوزاندن و راههای جایگزین و جمع آوری کاه و کلش ارائه می گردد.

نویسندگان

علیرضا هدایتی راد

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امتیازی، گ. 1381. میکروبیولوژی خاک. انتشارات مانی. ص .1 ...
  • جعفرپور، ب. ع، مهدیخانی. 1375. نماتد شناسی گیاهی. انتشارات فردوسی ...
  • -دکتر محمد حسن راشد محصل، دکتر حمید رحیمیان، مهندس حمید ...
  • سید محمد رضا موسوی محمدی. 1380. مدیریت تلفیقی علفهای هرز. ...
  • بحرانی. ج، 137مدیریت بقایای گیاهی در سیستم های کشت آبی. ...
  • نمایش کامل مراجع