بررسی نقش تربیت دینی در سلامت اخلاقی و رفتاری کودک و نوجوان در خانواده ، مدرسه ، جامعه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,013

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESCHS01_010

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

چگونگی پرورش نسل جدید، یکی از مهمترین اصولی است که پیشرفت یک کشور بدان وابسته است. سرمایه گذاری برای تربیت دینی افراد یک جامعه، در واقع نشانگر تمدن آن جامعه می باشد و پیشرفت در جنبه های گوناگون آن جامعه را تضمین می کند. تربیت دینی وقتی حاصل می گردد که مطابق دستورهای دینی در زندگی انسان رفتار شود. در همین راستا، دغدغه درونی و دل مشغولی دایمی همه دلسوختگان دین و آموزه های دینی، آن است که نسل جدید جامعه را نسلی مؤمن به ارزشها و عامل به فضایل اخلاقی و احکام الهی بارآورند. همه ما بر اهمیت و ضرورت تربیت دینی واقفیم و بر این باوریم که اگر افراد جامعه "زندگی" خود را بر مدار "دین" و "خداباوری" معنا کنند، سلامت و سعادت جامعه در همه ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تضمین می شود. جامعه ای که دینی می اندیشد و دینی رفتار می کند جامعه ای است که راستگویی و درست کاری، سعه صدر و بلندنگری، محبت و مهربانی و صدها فضیلت بزرگ دیگر در آن موج می زند و انسانها خوشبختی و پیشرفت واقعی خود و جامعه خویش را در لحظه لحظه زندگی حس می کنند. در هزاره سوم، به تجدید حیات دینی یا رویکرد جدیدی نگریسته می شود، تا به درستی مشخص گردد که چه چیزی اذهان جمعی را به باورهای دینی برانگیخته است هزاره سوم به سمتی روان است که دین باوری و احیای انگیزه ها و منطق دینی در سکوی نخست آن قرار دارد. شاید به همین دلیل است که هزاره سوم را هزاره دین گرایی و پدیداری فرهنگ و تمدن بزرگ نامگذاری کردند. هدف این پژوهش این است که راه های پرورش سلامت اخلاقی و رفتاری کودکان و نوجوانان را توسط خانواده، مدرسه و جامعه مورد سنجش قرار دهد و نقاط ضعف و قدرت هر یک از این نهادها را در این راه شناسایی کرده و راهکارها و پیشنهادهای مناسبی را در مقابل این نهادها برای ارائه هر چه بهتر وظایف و تکالیف خود در برابر کودکان و نوجوانان قرار دهد. برای انجام این کار، این پژوهش به شکل کتابخانه ای و توصیفی- تحلیلی انجام گرفت تا با مطالعه آثار و منابع علمی همچون کتابها، مقالات، فصلنامه ها، و فیش برداری از این منابع راهکارهای مناسبی را در مقابل سه نهاد خانواده، مدرسه و جامعه در برابر کودکان و نوجوانان قرار دهد و در غالب (سوالات) همچون: نقش تربیت دینی در سلامت اخلاقی و رفتاری کودک و نوجوان در سه نهاد خانواده، مدرسه و جامعه و همچنین نقش مهم تربیت دینی در بحث و نتیجه گیری و ارائه راهکارها و پیشنهادات شکل گرفته است.

نویسندگان

فریبا حقیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش مدیریت و برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه- مدیر و موسسه مهدکودک و آمادگی (آلما) و مو

مریم سامری

استادیار مدیریت آموزشی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه