بررسی چالشها و ارائه راهکارهایی جهت کیفیت بخشی به اجرای برنامه p4c در ایران

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 548

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESI04_008

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله:

تاریخ تعلیم وتربیت گواهی می دهدکه اگرآموزش برای جوانان تنها با ارائه اصول مثبت یا آموزش مستقیم حقایق به آنها باشد،بازدهی کیفی وکمی ناچیزی خواهدداشت،بلکه می بایست آنهاراتوسط سازوکارهایی به توانایی تفکر،نقدوتحلیل واداشت ودراین میان،تعمیقیادگیری،قدرت تفکروخلاقیت و نوآوری راانتظارداشت. درچنددهه اخیردردنیا،فلسفه وآموزش فلسفه،به عنوان روشی برای پرورش قوه تفکر،موردتوجه بسیاری از محققان قرارگرفته است برنامه آموزش فلسفه به کودکانp4cازدوجهت اهمیت یافته است : -1 مدارس ما به موسساتی برای انتقال دانش به حافظه دانش آموزان تبدیل شده و به شدت ازهدف خود دورافتاده اند( 4و 6)-2 آموزش فلسفه به کودکان که امروزدردنیا بسیارموردتوجه قرارگرفته و به عنوان راهکاری درپرورش قوه تفکر و تحلیل مطرح است،درنظام آموزشی ما چندان توجهی به آن نشده است،به گونه ای که حتی تعداد مقالات وکتاب درا ین زمینه بسیاراندک است. از طرفی منابع مناسب آموزش فلسفه به کودکان با توجه به بافت فرهنگی و سنتی کشور ما اندک است.-3 ازآنجایی که جامعه مانه فقط به یک دانشمندخوب ،بلکه به یک شهروند خوب دریک جامعه مردم سالار و دینی نیازدارد؛تلاش برای داوری وتعقل، بدون دخالت فلسفه ورزی و آموزش آن به کودکان ممکن به نظرنمی رسد.ین مقاله در ابتدا به ییان اهمیت و ضرورت ، به همراه تاریخجه p4c درایران می پردازد . در این مقاله با تکیه برآرای متیو لیپمن ودستیارانش در دانشگاه ایالت مونت کلیر به تدوین نخستین برنامه درسیp4cدردنیا پرداخته شده است( 1و 7). همچنین به برخی نتایج طرحها، پایان نامه های دانشجویی و تحقیقات اجراشده اخیر درزمینه فلسفه کودک در ایران اشاره گردیده است ازآن جمله می توان به نتایج اجرای آزمایشی و تحقیقp4c در مدارس ایران و مقایسه با برخی کشورها پرداخته ایم و طرحهایی ازp4cکه برای اجرا در ایران بومی سازی شده اند؛ مورد توجه قرار گرفته است . اجرای چند طرح در این زمینه نشان داده است که می تواند بر بهبود مهارت های ارتباط ی میان فردی و ارتقای عزت نفس دانش آموزان تأثیر معناداری و ماندگار بگذارد. از طرفی در طرح دیگر مشاهد می شود که همزمان با تقویت تفکر استدلالی و منطقی کودک از طریق گفتگوهای جمعی، پرخاشگری را در آنان می توان مهار کرد . نتایج تحقیقات متعددی تأثیرات مثبت این برنامه بر کنترل رفتارهای پرخاشگرانه را در کودکان نشان داده است

نویسندگان

زهرا احمد آبادی مهری اعزازی

گروه علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیش شهید هاشمی نژاد مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Finocchiaro, M .A. , (1 993). Philosophy as Critical ...
  • - فرامرز قراملکی، احد، (380 1). روش شناسی مطالعات دینی. ...
  • _ - اسمیت، فیلیپ، (بهشتی، سعید، مترجم)، (377 1)، فلسفه ...
  • _ - امی، زهرا، (388 1). نظریه ی متیولیپمن در ...
  • - هدایتی، مهرنوش و قائدی، یحیی و شفیع آبادی، عبدالله، ...
  • - هدایتی، مهرنوش، (1390) . فلسفه برای کودکان وکنترل پرخاشگری. ...
  • Lipman, M..(20 03). Thinking in Education (2nd ed.). New York: ...
  • Hativa, N., & Goodyear, P..(2003). Teacher Thinking, Beliefs and Knowledge ...
  • Society for the Advancement of Philosophical Enquiry and Reflection in ...
  • Accorinti, S.(20 _ _).Philosophy for Children. Retrieved December _ ., ...
  • Mohammad- adeh, R. , (2 _ 05). Philosophy and children. ...
  • نمایش کامل مراجع