مبنای فلسفی راهکار تاکید بر معلم محوری ... در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 995

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESI04_036

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله:

معلم محوری و موضوع محوری در مقابل کودک محوری برگرفته از دیدگاه های فلسفی متفاوتی است. هر یک از این راهبرد ها برگرفته از دیدگاه فلسفی است که بر اساس جهان شناسی شکل گرفته است. نقد جهان شناسی و به تبع آن معلم محوری می تواند به تصمیم گیرندگان در سند تحول آموزش وپرورش کمک کند که بر اساس اطلاعات بیشتری تصمیم گیری کنند. بر اساس دیدگاه رئالیسم مذهبی، معلم نقش محوری در تربیت به عهده دارد. این تاکید بر گرفته از آمیزش دیدگاه رئالیسم و ایدالیسم در رئالیسم مذهبیاست. ایدالیسم به دلیل نیاز به الگوی کامل تر در جریان تربیت و رئالیسم به دلیل بی تاثیر بودن خواست یادگیرنده در مسیر یادگیری و نیاز به هدایت معلم دراین زمینه بر معلم محوری تاکید دارند. این دیدگاه با توجه به دیدگاه های پرگماتیستی و اگزیستانسیالیستی مورد نقد قرار می گیرد زیرا جهان هر فرد راحاصل تجارب یا انتخاب او می دانند و به آن جنبه ی فردی می دهند. بنابر این معلم نمی تواند از طریق جهان متفاوت خود، جهان متفاوت کودکان را هدایت کند و کودک محوری و مراجع محوری را بنیاد کار خود قرار می دهند. با تحلیل این مقابله، شواهد بیشتری نشان می دهندکه مسیر رشد به تعداد انسان ها متنوع است و نادیده گرفتن تفاوت ها نه در عمل ممکن است و نه مفید برای رشد ظرفیت های مختلف انسانی می باشد. بنابر این با محور قرار دادن انتخاب گری و به رسمیت شمردن تفاوت های فردی در مرحله ی عمل، قابلیت های بی کران و کشف نشده ی انسان بیشتر بروز خواهد کرد.

نویسندگان

یحیی کاظمی

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

الیاس ملازهی

دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جمالی، محمود.(1388)، تحلیل و تبیین آراء تربیتی ملااحمد نراقی و ...
  • (سلیمی، خالد. (1390). در آمدی .85-79، (46) _ ...
  • سیمان نژاد، محمداکبر؛ سرمدی _ محمدرضا؛ عزیزی، بدالله. (1389).بررسی مقایسه ...
  • شاتو، ژان، مربیان بزرگ، ترجمه‌ی غلامحسین شکوهی چاپ چهاردم‌تهران‌دانشگاه تهران. ...
  • علوی، مید رضا. (1386. نکات اساسی در فلسفه تعلیم و ...
  • گوتک، رالدال . (1390).مکاتب فلسفی و آراء تربیتی، ترجمه محمدجعفر ...
  • مرزا محمدی، محمد حسن؛ علیین، حمید؛ حسنی، غفور. (1387) مقایسه ...
  • Bbubinski, D. (2008). Individual Difference. Available at: www.va nderbi It.edu/pead ...
  • نمایش کامل مراجع