بررسی تاثیر ال-کارنیتین بر بیان ژن های NGF و BDNF در سلول های بنیادی مزانشیمی تمایز یافته عصبی به روش Real-time PCR

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 740

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PFCONF01_011

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

سلول های بنیادی مزانشیمی سلول های پرتوان هستند که در طول تکوین از سلول های مزانشیم مشتق می شوند ، پتانسیل تکثیرزیادی دارند و همچنین قادرند به سلول های استئوژنیک، آدیپوژنیک، کندروژنیک، نوروژنیک و ... تمایز یابند. ال=کارنیتین به عنوانیک ترکیب طبیعی در بسیاری از فرآیندهای زیستی از قبیل مهار استرس اکسداتیو، جلوگیری از پیری، کاهش التهابات و افزایش دفاعآنتی اکسیدانی نقش دارد. هدف این مطالعه اسخراج و کشت سلول های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی رت، بررسی نشانگرهایسطح سلولی (CD(31)، CD(90) ، CD(44 و (CD(34 به روش فلوسایتومتری، تمایز نوروژنیک در محیط آزمایشگاه در حضور فاکتورهایمختلف از قبیل فاکتور رشد فیبروبلاستی (bFGF)، فاکتور نوروتروفیوک مشتق از سلول گلیالی (GDNF)، اسیدآسکوربیک وبررسی بیان ژن های فاکتور رشد نورونی (NGF) و فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) در حضوور ال -کارنیتین به روشReal-time PCR می باشد. نتایج به دست آمده از فلوسایتومتری نشان داد که سلول های بنیادی مزانشیمی مستخرج از بافتچربی رت نشانگرهای (CD(44 و (CD(90 که نشانگرهای اختصاصی سلول های بنیادی مزانشیمی است را بیان می کردند و همچنیننشانگرهای (CD(31 و (CD(34 که نشانگرهای اختصاصی سلول های هماتوپوئتیک است را در سطح خود بیان نکردند. نتایج حاصل ازReal-time PCR حاکی از آن است که بیان دو ژن NGF و BDNF در سلول های تیمار شده با ال-کارنیتین نسبت به گروهکنترل افزایش یافته است. این مطالعه نشان می دهد که ال-کارنیتین می تواند با افزایش قدرت بیان ژن های نوروژنیک در تمایزنورونی سریع تر سلول های بنیادی مزانشیمی و بهبود بافت نصبی موثر باشد.

کلیدواژه ها:

سلول های بنیادی مزانشیمی ، ال-کارنیتین ، پروتئین همراه میکروتوبول 2 ، فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز ، فلوسایتومتری و Real-time PCR

نویسندگان

عزت الله فتحی

گروه علوم درمانگاهی، بخش کلینیکال پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

راحله فرحزادی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، ایران

حجت الله نوزاد

مرکز مطالعات و تحقیقات سلول های بنیادی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Zhao, T., et al., Imm unogenicity of induced pluripotent stem ...
  • Nakanishi, C., et al., Gene and protein expression analysis _ ...
  • Lei, Z., et al., Culture and neural differentiation of rat ...
  • Darabi, S., et al.. A new multistep induction protocol for ...
  • Deng, Z.. et al., Effects of bone marrow mesenchymal stem ...
  • نمایش کامل مراجع