سنگ شناسی و چینه شناسی کرتاسه پایینی بر اساس اربیتولینها در منطقه آذرشهر-شیرامین، آذربایجان شرقی، ایران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 935

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PNUGEO06_121

تاریخ نمایه سازی: 19 دی 1391

چکیده مقاله:

نهشته های رسوبی کرتاسه پایینی در جنوب شرقی آذرشهر،منطقه شیرامین رخنمون دارد. سری کرتاسه از پایین به بالا به سه بخش 5( سازند لار دارای آهک رسی آمونیت و بلمنیت دار، سطح بالایی خرد شده، انحلالی، درزی، شکافی و برشی است.2(تناوب ماکرو و میکروگنکلومرا، ماسه سنگ و گل سنگ قرمز رنگ قاره ای، 7( سنگ آهکهای برشی فشرده و بطرف بالا اربیتولیندار با نودولهای چرتی و سطح بالای سری دولومیتی شده است. بررسی مقاطع نازک آهک بدون فسیل سازند لار،گنگلومرای آهکی کوارتز دار، ماسه سنگ کالک ارنایت و سنگ آهکهای بالایی دارای تناوب میکرو رخساره هایگرینستون، پکستون، وکستون ومادستون اربیتولینی میباشد. از فسیلهای شناسایی شده 55 گونه مربوط به 53 جنس و 1 خانواده از فرامینیفرها گردید. بر اساس پراکندگی جامعه فرامینیفرهای شناسایی شده و مقایسه این مجموعه با ردیفهای دریایی کرتاسهزیرین در ایران و جهان، همچنین با توجه به موقعیت چینه شناسی، بارمین پسین تا سنومانین پیشین تعیین شده است. در مطالعاتمیکروسکوپی پراکندگی جامعه روزنبران شناسایی شده در برش شمال گسل بوکت – داشکسن به شناسایی 2 بیوزون تجمعی عبارتند از؛ 5-بیوزون تجمعیPalorbitolina-Mesorbitolina assamblage biozoneبه سن بارمین پسین تا آلبین میانی. 2-بیوزون تجمعیNezzazatinella -Vercorsella assamblge biozone به سن آلبین پسین تا سنومانین پیشین. در برش شمال گسل 4 زون رخساره ای که 7 زون رخساره ای مربوط به پلاتفرم داخلی ) پلاتفرم دریای باز، پهنه جزر و مدی و تبخیری های پلاتفرم( بوده و یک زون رخساره ای مربوط به ماسه های روبیده یا غربال شده لبه پلاتفرم می باشد

نویسندگان

جعفر شریفی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

رحیم شعبانیان

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

رحیم مهاری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدیان، ع. 137. نقشه زمین‌شناسی تبریز، مقیاس _ _ 1:1، ...
  • Dunham, R.J.(1 962) :Classification of carbonate rocks according to depositional ...
  • Folk, R.L.(1 974):Petrology of sedimentary rock Hemphill publishing Co. Austin, ...
  • نمایش کامل مراجع