غربال کردن برخی لاکتیک اسید باکتری ها بومی ایرانی بر اساس توانایی باند شدن با آفلاتوکسین (1)M و بررسی قدرت آفلاتوکسین زدایی در محیط غذایی شیر فراحرارت دیده

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 928

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PROBIOTIC01_141

تاریخ نمایه سازی: 26 آبان 1391

چکیده مقاله:

موادغذایی مختلفی از جمله شیر و محصولات لبنی امکان آلودگی با آفلاتوکسین را دارند، که حتی در مقادیر کم، اثرات سویی بر روی سلامت انسان و حیوانات میگذارند.میکروارگانیسم های متعددی گزارش شده اند که توانایی باند شدن یا تخریب آفلاتوکسین را در موادغذایی و خوراک دارا می باشند. در این تحقیق توانایی باند شدن برخی لاکتیک اسید باکتری ها،لاکتوباسیل های بومی ایرانی که از محصولات لبنی ایزوله شده اند، با آفلاتوکسین (1)M مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور غربال کردن وانتخاب بهترین سوش ها با توانایی بالا از تست ELISA استفاده شده سپس سوش های انتخابی را به شیر فراحرارت دیده آلوده به آفلاتوکسین اضافه کرده و میزان آفلاتوکسین باند نشده با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا اندازگیری میشود. آفلاتوکسین (1)M استاندارد به عنوان آنتی ژن و لاکتیک اسید باکتری ها به عنوان آنتی بادی در چاهک های اضافه می شوند در دمای اتاق به مدت 60 دقیقه در تاریکی گرمخانه گذاری می شوند.بعد از مرحله شستشو آفلاتوکسین باند نشده حذف شده و به دنبال آن 50 میلی لیتر از هر یک از مواد اوره پراکسیدان و کروموژن به چاهک ها اضافه شده و به مدت 30 دقیقه در تاریکی گرمخانه گذاری میشود.واکنش با اضافه کردن 100 لیتر از اسیدسولفوریک 1مولار خاتمه می یابد. لاکتوباسیل هایی که نتیجه بهتری نشان دادند در محیط غذایی شیر مورد آزمایش قرار می گیرند.شیر فراحرارت دیده آلوده به آفلاتوکسین (1)M برای این منظور استفاده شده و نتیجه با کروماتوگرافی مایع با کارآرایی بالا بررسی می شود.باند شدن بین آفلاتوکسین و لاکتیک اسید باکتری ها برگشت پذیر است، با تکرار شستشو آبی آفلاتوکسین می توانند آزاد شود.این تحقیق توانایی سوش های خاصی از لاکتیک اسید باکتری ها را در باند شدن با آفلاتوکسین نشان میدهد،که می تواند به عنوان روشی بیولوژیکی در حذف و کنترل آفلاتوکسین در محصولات لبنی مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

آفلاتوکسین (1)M ، لاکتوباسیل ، لاکتیک اسید باکتری ، ELISA ، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا

نویسندگان

انوشه شریفان

استادیار

مریم هاشمی

استادیار

عاطفه کریمی دستجرد

دانشجو کارشناسی ارشد