امکان سنجی تغییر مکانیزم تقطیر برجهای واحد احیاء گلایکول از برجهای پرشده به سینی های سانتریفیوژ در پالایشگاه پنجم پارس جنوبی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,056

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PROCESS02_170

تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1393

چکیده مقاله:

واحد MEG Regeneration به منظور بازیافتMEG (منو اتیلن گلایکول) ایجاد شده است. MEG به منظور جلوگیری از تشکیل هیدرات ونیز جلوگیری از خوردگی به Sea lines در محل سکو تزریق می گردد و در ورودی پالایشگاه از گاز جدا می شود پس از آن به واحد MEG Regeneration فرستاده می شود. این واحد به منظور جداسازی H2S از محلول گلایکول و تبدیل غلظت گلایکول از 30% به 70% وزنی طراحی گردیده است. واحد مذکور دارای مشکلات عملیاتی نظیر عدم کیفیت گلایکول تزریقی به گاز در نتیجه آلوده شدن گلایکول وحلالیت آن با گاز ترش، عدم جداسازی صحیح slug در ورودی واحد، گرفتگی پر کن ها در واحد، هدر رفت گلایکول همراه بخارات خروجی از نقاط مختلف نظیر برج احیاء ، ریبویلر برج تقطیر، تشکیل امولسیون گلایکول و میعانات گازی می باشد. یکی از اصلی ترین عواملی که سبب بروز مشکلات فوق گردیده است، برج های احیاء (از نوع برجهای پرشده) بوده که علاوه بر راندمان جداسازی پایین در محصول خروجی، مشکلات تعمیراتی فراوانی ایجاد نموده است. دراین مقاله ابتدا مشکلات به وجود آمده توسط برجهای آکنده مورد بررسی قرار گرفته است و سپس باتوجه به شبیه سازی کامل فرآیند توسط نرم افزار ASPEN PLUS (که یکی از قویترین نرم افزار های شبیه سازی می باشد)،امکان تعویض برج تقطیر از آکنده به سینی دار ودر نهایت استفاده از سینی های سانتریفیوژ مورد بررسی گرفته است که درنتیجه محصول خروجی از واحد در حالت فعلی با شرایط شبیه سازی شده برج احیاء با سینی های سانتریفیوژ مقایسه شده است. نتایج این تحقیق نشان داده اند که استفاده از این نوع سینی ها با توجه به توزیع یکنواخت جریان روی سینی، تماس بهینه مایع و بخار در سینی وافزایش راندمان ،علاوه بر اینکه مشکلات مذکور را مرتفع می سازد، باعث کاهش هزینه های تعمیراتی و عملیاتی و به تبع آن حل مشکلات زیست محیطی این واحد خواهد شد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مجتبی وفایی باغبان

کارشناس ارشد مهندس شیمی عسلویه ، پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی

علی اصغر روحانی

عضو هیات علمی پژوهشگاه صنعت نفت

مرتضی تاجریان

عضو هیات علمی پژوهشگاه صنعت نفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kister, H.Z., " Distillation design" , McGraw-Hill Inc, (1992). ...
  • . Nye, J. O., Gangriwala, H.A., "Nye Trays", AIChE Spring ...
  • , MEG RE GENERATI ON, Operating Manual, Basis of Design ...
  • Chemistry & Technology of Fuels & Oils; Jan/Feb2004, Vol. 40 ...
  • Lee, A. T., Fan, L, Wu, K. Y., "Improve Column ...
  • Azar Energy Company Douments ...
  • نمایش کامل مراجع