بررسی اثر تاریخ های مختلف کاشت و رژیمهای مختلف آبیاری بر خصوصیات مرفولوژیکی و عملکرد نخود (Cicer arietinum L.) رقم 3279 ILC در شرایط آب و هوایی نیشابور

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,087

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_046

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

جهت بررسی اثرات زمانهای مختلف کاشت و رژیمهای مختلف آبیاری بر خصوصیات زراعی و عملکرد یک رقم نخود 3279 ILC در سال زراعی 81-1380 آزمایشی در مزرعه آموزش تحقیقاتی آموزشکده کشاورزی شهید رجائی نیشابور اجرا شد. طرح آزمایشی مورد نظر اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار، کرتهای اصلی شامل چهار رژیم آبیاری (عدم آبیاری ، یک بار آبیاری و دو بار آبیاری و بصورت فاریاب) و کرتهای فرعی دارای چهار تاریخ کاشت ( پائیزه ، انتظاری ، بهاره و تاخیری ) منظور شدند. در این آزمایش کشت تاخیری با رژیمهای آبی دیم, یک بار آبیاری بهاره و دو بار آبیاری بهاره خشک شدند و فقط کشت تاخیری با رژیم آبی فاریاب باقی ماند . نتایج بررسی خصوصیات زراعی نشان داد که با کوتاه شدن طول دوره رشد ، زمان شروع گلدهی تا رسیدگی گیاهکوتاه شد. نتایج نشان داد که با افزایش طول دوره رشد و ازدیاد آب آبیاری ماده خشک تجمع یافته در گیاهافزایش یافت. افزایش آب آبیاری توانست ارتفاع بوته ، ارتفاع اولین غلاف از سطح زمین ، فاصله بین گره ها ، تعداد گره, تعداد ساقه ، تعداد غلاف در بوته ، تعداد غلافهای دو دانه ای،یک دانه ای و پوک، تعداد دانه در بوته، وزن دانه در بوته ، وزن صد دانه و عملکرد را افزایش دهد. با افزایش طول دوره رشد ، ارتفاع بوته، ارتفاع اولین غلاف از سطح زمین ، تعداد گره ، تعداد ساقه، تعداد غلاف در بوته، تعداد غلافهای ( دو دانه ای و پوک ) ، تعدد دانه در بوته، وزن دانه دربوته افزایش یافت. در این میان کشت پائیزه بالاترین عملکرد را نسبت به تاریخهای کاشت دیگر داشت و کشت تاخیری نسبت به کشت انتظاری و بهاره دارای عملکرد بیشتری بود کشت پائیزه با رژیم آبی فاریاب نسبت به سایر تاریخهای کاشت و رژیمهای آبی توانست ارتفاع بوته، تعداد گره ، تعداد ساقه ، تعداد غلاف در بوته، تعداد غلافهای یک دانه ای و پوک، تعداد دانه در بوته و عملکرد بیشتری به خود اختصاص دهد. کشت بهاره با رژیم آبی دیم به علت کوتاه شدن دوره رشد و کاهش آب قابل دسترس دارای ارتفاع بوته، تعداد گره، تعداد غلاف در بوته، تعداد غلافهای یک دانه ای، تعداد دانه در بوته، وزن دانه، وزن صد دانه و عملکرد کمتری بود .

نویسندگان

پرویز رضوانی مقدم

دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

رضا صادقی ثمرجان

کارشناس ارشد اداره آموزش و پرورش آموزش شهرستان نیشابور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گلدانی، م . 1376 . ارزیابی امکان کشت پائیزه یا ...
  • بنائی، ت . 1374 . گزارش نهائی بررسی و تعیین ...
  • Ghazi, N., and Al . Karaki . 1999 . Phenological ...
  • Singh, K.B., Malhotra, R.S., Saxena _ M.C.and Bejiga, G. 1997. ...
  • نمایش کامل مراجع