بررسی کاربردخاکی و محلول پاشی آهن، روی و منگنز بر عملکرد و پروتئین لوبیا

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,989

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_141

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

لوبیا یکی از مهمترین گیاهان خانواده بقولات است که با داشتن 18 تا 32 درصد پروتئین و توانایی تثبیت ازت نقش مهمی در تغذیه انسان و پایداری سیستمهای زراعی ایفا می نماید. استفاده از کودهای شیمیایی از جمله عناصر کم مصرف بر عملکرد، درصد پروتئین و تثبیت ازت در لوبیا مؤثر می باشد. جهت بررسی اثرات استفاده از کودهای آهن، روی و منگنز بر عملکرد و پروتئین لوبیا اقدام به اجرای یک آزمایش با استفاده از طرح پایه بلوک های کامل تصادفی تعداد ده تیمار کودی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده در سال اول ملاحظه گردید از نظر عملکرد تولید دانه بین تیمارهای آزمایش اختلاف معنی دار وجود ندارد. در عین حال حداکثر متوسط عملکرد با کاربرد خاکی 50 کیلوگرم در هکتار سولفات آهن و 40 کیلوگرم سولفات روی و منگنز و یک مرتبه محلول پاشی عناصر فوق با غلظت ترکیبی 6 در هزار حاصل گردید. این میزان افزایش عملکرد نسبت به تیمار شاهد 52 درصد بود. در سال دوم نیز ملاحظه شد بین تیمارهای آزمایش از نظر عملکرد دانه در سطح 1 درصد اختلاف معنی دار وجود دارد. بیشترین میزان عملکرد با مصرف خاکی توأم 50 کیلوگرم سولفات آهن و 40 کیلوگرم سولفات روی و منگنز با تولید 1847 کیلوگرم دانه در هکتار حاصل گردید که 13/5درصد نسبت به تیمار شاهد افرایش عملکرد داشته است. براساس تجزیه واریانس مرکب آزمایش ملاحظه گردید اثر سال معنی دار نبود ولی بین تیمارها اختلاف معنی دار وجود داشت .نتایج این آزمایش نشان داد مصرف عناصر آهن، روی و منگنز حدود 2 درصد پروتئین دانه لوبیا را افزایش داد. ارزیابی اقتصادی تیمارهای آزمایش نیز نشان داد مصرف خاکی عناصر فوق دارای توجیه اقتصادی بوده در حالی که محلول پاشی آنها فاقد توجیه اقتصادی می باشد.

نویسندگان

اکبر همتی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مجیدی، ع. و م. ج. ملکوتی. 1379. نقش مصرف متعادل ...
  • ملکوتی، محمد جعفر. 1378. دستیابی به اقهای تازه در افزایش ...
  • _ 29 و30 آبان 1384- مشهد _ فردوسی مشهد ...
  • Brown, J. W. and M. LeBrown. 1970. Zinc fertilizers for ...
  • Deka, B. C. and A. Shadeque. 1991. Influence of mi ...
  • Elis, R. and D. L. Thurlow. 1964. Zinc availability in ...
  • Fits, J. B, Gammon, N., and Forbes, R. B. 1967. ...
  • Hegazy, M, M. H., D. N., Abadi and A. Genaidy. ...
  • Kulig, B. and W. Ziolek. 1996. Productivity of horse bean ...
  • Leon, L. A., A. S. Lopez and P. L. G. ...
  • Mahler, R. L., R. E. Mcdole, and G. E. Leggett. ...
  • نمایش کامل مراجع