میزان تأثیرگذاری نانو کود کلات آهن بر برخی صفات زراعی و فیزیولوژیک باقلا در شرایط آب و هوایی گرمسیری

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 651

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES05_175

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

چکیده مقاله:

فناوری نانو رویکرد جدیدی است که در بخش کشاورزی کاربردهای فراوانی دارد. این آزمایش با هدف مقایسه بین کاربردکود آهن به دو فرم نانو و غیرنانو بر عملکرد باقلا در سال زراعی 90-91 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 7 تکرار بود. فاکتور اول زمانهای محلولپاشی کود آهن و فاکتور دوم غلظتهای مختلف کود آهن نانو و غیرنانو بود. نتایج نشان داد که کاربرد کود آهنبه هر دو فرم نانو و غیرنانو در مقایسه با عدم کاربرد )شاهد(، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی را بهبود داد. همچنین کاربرد نانو کود کلات آهن اثر مثبت بیشتری در مقایسه با فرم غیرنانو دارا بود. با افزایش غلظت نانو کود کلات آهن از 2 به 6 گرم در لیترعملکرد دانه بهبود یافت. بیشترین عملکرد دانه467/7گرم در مترمربع(، بیشترین عملکرد بیولوژیکی903/3گرم در مترمربع( وبیشترین درصد پروتئین دانه19/3%در کاربرد کود آهن نانو با غلظت 6 گرم در لیتر بدست آمد. از سویی دیگر بیشترین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی در تیمار محلولپاشی در مرحله غنچهدهی بدست آمد در حالیکه بیشترین درصد پروتئین دانه مربوط به محلولپاشی در مرحله گلدهی بود. در مجموع نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از نانو کود کلات آهن با بهبود مدیریت تغذیه عناصر ریزمغذی، نقش موثری در افزایش عملکرد کمی و کیفی باقلا خواهد داشت

نویسندگان

الناز نادی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

امیر آینه بند

دانشیار،گروه اکولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

مانی مجدم

استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :