بررسی تاثیرات عناصر متحرک در فضاهای ثابت معماری بر برانگیختگی هیجانی افراد با توجه به گروه سنی و جنسیت های مختلف.مطالعه ی موردی (شهربازی سرزمین عجایب و پارک آب و آتش).

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,337

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

QCAU01_020

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394

چکیده مقاله:

بروز گرایش های جدید در معماری باعث شده حرکت به عنوان یکی از مفاهیم بنیادی در معماری معاصر نیز امتداد یابد. همچنین امروزه با پیشرفت تکنولوژی، حرکت عناصر داخلی فضای معماری به منظور انعطاف پذیری فضاها یا ایجاد جلوه های ویژه در طراحی دیده می شود. در طراحی محیطی شناخت رابطه بین عناصر و شکل محیط و تاثیر آن بر سطوح مختلف رفتاری، احساسی و ادراکی استفاده کننده از محیط و تاثیر آن بر مقبولیت فضا دارای اهمیت خاصی اس ت؛ اما هنوز مطالعات قابل قبولی در این زمینه صورت نپذیرفته است. این تحقیق در نظر دارد تا با بررسی تاثیر حرکت عناصر موجود در فضای داخلی معماری بر برانگیختگی هیجانی گروه سنی بزرگسال با جنسیت های مختلف در نمونه موردی فضاهای یک یک پارک و یک شهربازی سرپوشیده و تبیین رابطه بین آن ها به طراحان محیطی یاری برساند . سوال اصلی در این تحقیق این است که آیا حرکت عناصر موجود در فضای داخلی معماری بر برانگیختگی هیجانی ، استفاده کننده تاثیر دارد؟ فرضیه آنست که عامل حرکت عناصر موجود در فضای داخلی معماری بر برانگیختگی هیجانی، استفاده کننده تاثیر دارد. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش همبستگی می باشد. با توجه به بررسی های انجام گرفته درقسمت آزمون فرضیه ها که از طریق پرسشنامه صورت گرفت نتیجه گرفته شد که حرکت ، به عنوان یک عامل فشارزای محیطی با برانگیختگی هیجانی منفی (عصبی) به حساب می آید و تاثیرات منفی روانی و جسمی بر استفاده کنندگان از فضا خواهد گذاشت . در نتیجه طراحان محیطی باید در طراحی فضاهای متحرک داخلی برای داشتن فضایی با مقبولیت بالابه تاثیرات منفی حاصل از آن توجه کنند

نویسندگان

فهیمه پورباقر

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.

آرزو بهرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.

مینا رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دهخدا، ع.(137)لغت نامه، جلد ششم، تهران: موسسه انتشارات و چاپ ...
  • فون مایس، پی.(1384)عناصر معماری از صورت تا مکان، (فرزین فر ...
  • ایروانی، م، .خداپناهی، م. (1371) روانشناسی احساس و ادراک، تهران: ...
  • پناهی شهری، م، (1379)روان شناسی احساس و ادراک، تهران: دانشگاه ...
  • رضا زاده، .(1384)کاربرد علوم محیطی در فرآیند طراحی شهری، نشریه ...
  • مک اندرو، فرانسیس تی، (1391)روان شناسی محیطی، ترجمه غلامرضا محمودی، ...
  • . Barati, N. (1997). "Holistic reading into the structure of ...
  • نمایش کامل مراجع