مطالعه صفات کمی مؤثر بر عملکرد و اجزاء آن در لوبیا با استفاده از روش های آماری چند متغیره

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 664

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_001

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه اجزاء عملکرد لوبیا، 12 نمونه شامل ژنوتیپ ها و نسل های مختلف در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در خرداد ماه سال 1389 کشت گردید. در طی رشد گیاه از برخی صفات کمی نظیر ارتفاع بوته، تعداد گره اصلی، تعداد گره فرعی، عملکرد دانه، تعداد نیام در بوته، وزن نیام، تعداد دانه در بوته، عملکرد بیولوژیک و مقدار کمی پروتئین های ذخیره ای در بذر یادداشت برداری شد. تجزیه همبستگی بین صفات نشان داد که همبستگی عملکرد دانه با صفات تعداد نیام در بوته، وزن نیام، عملکرد بیولوژیک و تعداد دانه در بوته مثبت و بسیار معنی دار بود. تجزیه علیت برای عملکرد دانه و اجزاء آن بر اساس نتایج تجزیه همبستگی و روابط منطقی و فیزیولوژیکی بین صفات مختلف انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده می توان صفت تعداد دانه در بوته را به عنوان یکی از معیارهای مهم برای انتخاب غیر مستقیم جهت افزایش عملکرد معرفی نمود. تحلیل عامل صفات مورد بررسی نشان داد که 3 عامل اصلی در مجموع 93/44 درصد از کل تغییرات را توجیه نمودند که به ترتیب عوامل عملکرد، ارتفاع و عامل پروتئین نامگذاری گردیدند. در نهایت نتیجه گیری شد که می توان از صفات وزن نیام ، تعداد دانه در بوته ، تعداد نیام در بوته و عملکرد بیولوژیک برای افزایش عملکرد لوبیا استفاده نمود.

نویسندگان

نسیم آخشی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه لرستان

کیانوش چقامیرزا

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، استاد یار گروه پژوهشی مقاومت به خشکی دانشگاه رازی

هادی احمدی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه لرستان

فرهاد نظریان فیروزآبادی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مجنون حسینی، ن.1372. حبوبات در ایران. چاپ اول. جهاد دانشگاهی ...
  • بی نام، اداره کل آمار و اطلاعات وزارت کشاورزی. 1388. ...
  • Dawo, M.I., Sanders F. E . and Pilbeam, D.G. 2007. ...
  • Johnson, R. A. and Wichern., D. W. 1996. Applied multivariate ...
  • نمایش کامل مراجع