معماری داخلی درخانه ایرانی؛فرصتها وتهدیدها

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 476

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_159

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

تحولات عصرجدید، بابرداشتن مرزهای سیاسی و جغرافیایی ، جهان را به مثابه دهکده ای درآورده که در آن تعامل وتقابل فرهنگها با هم،فرهنگی واحدرا درمیان تنوع ها و تکثر ها رقم زده است که دراین میان خرده فرهنگها؛یا منفعل و منزوی به حاشیه رانده میشوند ویا حذف میشوند و به اعماق تاریخ سپرده میشوند. سرزمین ایران ازدیرباز پل ارتباطی بین سایر فرهنگها وملل بوده است.به قول پروفوسورگیریشمن : ایرانیان فرهنگ ها وتمدنهای ملل دیگرجهان را دریافت میکردندوازآن بهره مند میشدند،آنگاه این فرهنگهای ملل دیگر را با آنچه خود داشتد می آمیختند و پس ازتکامل به دیگران منتقل میکردند. این گفته بازتاب این واقعیت است که ایران طی قرنها درمرکزیت صحنه جهانی قرار داشته وقرنها صادرکننده توانمند هنر ومعماری تزیینی بوده است ، حتی دربحرانی ترین مقطع؛مانند اواخر قاجار که فرهنگهای سلطه گر،ایران زمین را مورد هجمه وترکتازی خود قرارداده بودند،فرهنگ ایرانی مهر و نشان خود را بر الگوی غالب معماری زده است. اما آنچه امروزه بر معماری و بالاخص معماری داخلی وتزیینات خانه ایرانی میگذرد به عقیده بسیاری از صاحبنظران هرچه هست ، خوشایند نیست ودچار نوعی درد بی شخصینی و بی هویتی شده است و از دیگر سوی ،دراین زمینه، فرصتهای اقتصادی بسیاری درحال نابودی است . دراین مطالعه که دردانشگاه رازی درسال 1390 انجام گرفته، سعی بر این بوده است که فرصتها و تهدیداتی که معماری داخلی وتزیینات خانه ایرانی ، با آن مواجه است شناخته شود و ضرورت اقتصادی و فرهنگی توجه به این امر ، تبیین شود.

نویسندگان

یحیی محمدزاده گودینی

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه - گروه معماری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پوپ، آرتور، 1366 _ معماری ایران، ترجمه غلامحسین صدری افشار، ...
  • پوردا، ایدت، 1357، هنرایران باستان"تمدنهای پیش از اسلام"، ترجمه یوسف ...
  • کاتب، فاطمه، 1384، معماری خانه های ایرانی، سازمان چاپ وانتشارات ...
  • گدار، آندره، 1358، هنر ایران، ترجمه بهروز حبیبی، دانشگاه ملی، ...
  • گدار، آندره، 1367، آثار ایران، ترجمه سروقد مقدم _ دانشگاه ...
  • گل محمدی، احمد _ 1376، جهانی شدن فرهنگ و هویت، ...
  • نمایش کامل مراجع