رابطه راهبردهای یادگیری با اضطراب امتحان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,018

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_311

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: در زمینه اضطراب امتحان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، محققان متغیرهای متعدد را مورد بررسی قرار داده اند با توجه به اهمیت موضوع این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین راهبردهای یادگیری با اضطراب امتحان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان انجام گرفت. روش: جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان پایه سوم دوره دبیرستان در شهر کرمانشاه بودند که در سال تحصیلی 90-89 مشغول به تحصیل بودند. از میان آنها نمونه ای به حجم 171 نفر با روش خوشهای چند مرحله ای انتخاب شده برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های زیر استفاده شد: 1- پرسشنامه راهبردهای یادگیری که توسط وین اشتاین و ریچارد مایر تهیه شده است 2- پرسشنامه اضطراب امتحان اسپیل برگر 3 – معدل ترم دانش آموزان به عنوان پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته شد. طرح پژوهش از نوع همبستگی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخصهای آماری میانگین، انحراف استاندارد و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته ها: یافته های پژوهش نشان میدهد که بین مولفه های بسط دهی، نظارت بر درک مطلب و سازمان دهی با اضطراب امتحان ضریب همبستگی وجود دارد و بین مولفه های بسط دهی، نظارت بر درک مطلب، عاطفی و سازماندهی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه وجود دارد. نتیجه گیری: راهبردهای یادگیری می توانند در اضطراب امتحان و پیشرفت تحصیلی تاثیر داشته باشند.

نویسندگان

سعید عسکری

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه رازی،

علی زکی یی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه رازی

مصطفی علیخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه رازی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - باصری، احمد.(1375). برسی مقایسه‌ای راهبردهای یادگیری و مسند علیت ...
  • -Ravindran, B., Green, B. & Debacker, T. (2000). Predicting preservice ...
  • - Wine, J.D. (1980). Cognitive- intentional theory of test anxiety. ...
  • -Roklin, T., & Thompson, J. (1985). Interactive effects of test ...
  • -Lucangeli, D., & Scruggs, T.E. (2003). Text anxiety, perceived competence ...
  • نمایش کامل مراجع