آلودگی با جرب سارکوپتس اسکبئی (Sarcoptes scabiei) در گوسفند نژاد سنجابی: گزارش موردی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 11,410

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_347

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

جرب Sarcoptes scabiei یک انگل خارجی (ectoparasite) است که علاوه بر ایجاد بیماری در حیوانات مختلف می تواند به انسان نیز سرایت کند. در مهر ماه 1390 صاحب یک راس بره ماده از نژاد سنجابی با شکایت مبنی بر ضایعات پوستی و لاغری در دام خود به کلینیک دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی مراجعه کرد. در تاریخچه اطلاعاتی مبنی بر ریزش پشم، خارش و کاهش رشد که از 2 سال قبل تعدادی از دامها را در گله مبتلا کرده بود بدست آمد. دامدار از انواع مختلفی از داروها استفاده کرده بود. در معاینه بالینی مواردی مثل آلوپیشیا، هیپرکراتوز شدید، شیار و شکافهای پوستی (fissures) و کروت (crusts) در ناحیه صورت و قسمتهای پایینی اندامهای حرکتی مشاهده گردید. علائم خارش، لاغری در عین طبیعی بودن علائم حیاتی مشخص بودند. در ناحیه ساق پای خود دامدار نیز ضایعات خارش داری دیده می شد. با توجه به تاریخچه و ضایعات پوستی بیماری هایی مثل آلودگی به جرب (سارکوپتس و پسوروپتس)، درماتوفیتوزیس و آلودگی به کک و شپش در لیست تشخیص تفریقی قرار گرفتند. از ضایعات پوستی به روش skin scraping نمونه برداری شد و به آزمایشگاه انگل شناسی دانشکده ارسال گردید و تشخیص قطعی آلودگی با جرب Sarcoptes spp صورت گرفت. به عنوان درمان در نسخه آیورمکتین، لوامیزول (با دوز یک سوم دوز درمانی جهت تحریک سیستم ایمنی) و سم فلومترین 1% تجویز گردید. پیشنهاد های بهداشتی به دامدار عبارت بودند از جداسازی بیماران از سایرین، سیمان کردن دیوار های جایگاه، ضد عفونی و شعله پاشی و خالی نگاه داشتن جایگاه برای حداقل 2 هفته.

کلیدواژه ها:

آلودگی با جرب سارکوپتس ، گوسفند نژاد سنجابی ، گزارش موردی

نویسندگان

احسان اله افشاری صفوی

استادیار گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه

سید حسین مودب

استادیار گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه

مجتبی خدمتگزار

دانشجو دکتری حرفه ای دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Pugh, D.G. 2002. Sheep and goat medicine. I th ed. ...
  • Radostits, O.M., Gay, C.C., Hinchcliff, K.W. and Constable, P.D. 2007. ...
  • Rahbari, S., Nabian, S. and Bahonar, A.R. 2009. Some observations ...
  • نمایش کامل مراجع