بیماری های زئونوتیک نوپدید و بازپدید

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,607

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_349

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

نوپدیدی و بازپدیدی زئونوزها در هر دو گروه کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت، در اثر بعضی از عوامل زئونوز با ماهیت بیماریزای جدید یا به عنوان عوامل بیماریزای از قبل شناخته شده ولی گزارش نشده به ظهور رسیده است و علاوه بر آن گاهی عوامل زئونوتیک شناخته شده، بعد از سال ها عدم ظهور در مناطقی، مجددا ظاهر شده اند. در این رابطه موارد طغیان محدود و گاهی وسیع زئونوزهای اندمیکی نظیر هاری، بروسلوز، لپتوسپیروز، سیاه زخم و تعدادی از بیماریهای زئونوز منتقله از طریق غذا نظیر سالمونلا انتریتیدیس، سالمونلا تایفیموریوم و اشریشیا کولی و عفونتهای آربوویروسی نظیر آنسفالیت اسبی ونزوئلایی و تب هموراژیک کریمه- کنگو در بسیاری از کشورهای صنعتی و در حال پیشرفت را می توان نام برد. بسیاری از عوامل بیماریزای انسانی نوپدید و بازپدید در سطح جهان، از حیوانات یا فرآورده های حیوانی نشأت گرفته اند، بطوری که تعداد زیادی از انواع حیوانات و مجموعه ای از عوامل بیماریزا، در ظهور این بیماریها نقش دارند. حیوانات آزاد (وحشی) نظیرخفاشها و جوندگان و همچنین حیوانات اهلی نظیر اسب، گاو و انواع مواد غذایی با منشاء پرندگان و سایر دامها، در چرخه اپیدمیولوژیک این بیماریها دخیل هستند. اهمیت بعضی از این عوامل نظیر لیزاویروس و موربیلیویروس جدید در بهداشت عمومی، هنوز به طور کامل مورد ارزیابی قرار نگرفته است و بعلاوه ماهیت زئونوتیک برخی از بیماریهایانسانی همچون ابولا و واریانت جدید بیماری کروتسفلدجاکوب مشکوک بوده و هنوز به درستی نشان داده نشده است و بالاخره در صورت عدم رعایت احتیاط های لازم و کاربرد احتمالی بیگانه پیوندی (Xenograft) در آینده، ممکن است به نوپدیدی بیماریهای جدیدی تحت عنوان Xenozoonoses منجر شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مصطفی رزمجو

استادیار گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - آب (سالمونلاهای مقاوم، (Vibrio cholera O139 ...
  • - تماس جنسی (هپاتیت‌های ویروسی، HIV/AIDS) 4 - تزریقات (تب‌های ...
  • هوا (سارس، آنفلوانزای پرندگان سال‌های 1997 و 2004، سل) د-بر ...
  • حاتمی، حسین (1382): نوپدیدی و بازپدیدی بیماری‌ها و سلامت حرف‌های ...
  • ذوقی، اسماعیل؛ یوسفی، جلیل‌وند و حاجی‌خانی _ رامین (1383): زئونوزهای ...
  • Kallio-Kokko, H., Uzcategyi, N. and Vapalahti, O. 2005. Viral zoonoses ...
  • Murphy F. A. 2008 Emerging Zoonoses: The Challenge For Public ...
  • Oubey, J. P. and et al 2007 Epidemiology and control ...
  • Tabbaa, D. 2010. Emerging Zoonoses: Responsible communication with the media-lessons ...
  • Vincent, R. Racaniello 2004. Emerging infectious diseases; J. Clin. Invest ...
  • نمایش کامل مراجع