بررسی تاثیر ترکیب های مختلف کشت مخلوط جو وعدس و تداخل علف های هرز یرروی عملکرد دانه و اجزاء عملکرد عدس در سیستم های کشاورزی کم نهاده

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 749

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_077

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

جهت بررسی ترکیبهای مختلف کشت مخلوط جو و عدس و تداخل علفهای هرز آزمایشی در سال زراعی 1391-90 درمزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان به صورت طرح کرتهای خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3تکرار و 10 تیمار اجرا شد. فاکتورهای این آزمایش عبارتند از: تداخل علف های هرز در کرت های اصلی و آرایش های کاشت در کرت های فرعی شاملM1 کشت مخلوط ردیفی جو و عدسM2 کشت یک در میان نواری جو و عدس ( 3ردیف جوو 3 ردیف عدسM3 کشت خالص نواری جوو عدس ( 4 ردیف جوو 4 ردیف عدس M4کشت خالص جو6 ردیفM5کشت خالص عدس ( 6 ردیف) می باشند. نتایج نشان داد که آرایش کاشت در کشت خالص بر روی عملکرد دانه، وزن صد دانه، تعداد غلاف تک بذری، تعداد غلاف دو بذری و تعداد غلاف پوک بیشترین مفدار را درگیاه عدس داشت و با تغییر الگوی کاشت از کشت مخلوط ردیفی به سمت کشت خالص، مقادیر آنها افزایش می یابد، اما فاکتورها ی تداخل علفهای هرز بر صفات مذکور معنی دار نشد که احتمالا دلیل معنی دار نیودن تداخل علفهای هرز به خاطر کاهش بارندگی و تنش خشکی در این سال زراعی می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فاطمه شرفی

دانشجوی کارشناس ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

پیام پزشکپور

اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان

مسعود رفیعی

اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :