بررسی رو شهای مختلف آزمون قدرت بذر برای تعیین کیفیت بذور در سه رقم کلزا

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 589

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_686

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

طی آزمایشی در سال 1390 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشگاه آزاداسلامی واحد، سه رقم لیکورد، اکاپی، اپرا در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار تحت آزمو نهای قدرت بذر، شامل پیری تسریع شده، جوانهزنی استاندارد و هدایت الکتریکیقرار گرفتند، همچنین طی کاشت بذور در خاک، سرعت سبز شدن در شرایط مزرعه نیز بررسی شد تا ارزیابی و توجیه آزمون های قدرت بذر امکا نپذیر باشد. در این آزمون سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن گیاهچه، هدایت الکتریکی و شاخص جوانه زنی بررسی شدند. نتایج حاصل نشان داد تفاوت معنیداری بین ارقام مختلف وجود داشت و رقم اکاپی از سرعت جوانهزنیبالایی برخوردار بود. در آزمون هدایت الکتریکی رقم لیکورد با بیشترین مقدار هدایت الکتریکی کمترین درصد سبز شدن و رقم اکاپی با کمترین هدایت الکتریکی بیشترین درصد سبز شدن مزرعهای را دارا بود. نتایج نشان داد که آزمون تسریع پیری و هدایت الکتریکی نمیتوانند در پیشبینی استقرار و سبز شدن مزرعهای کلزا مؤثر واقع شوند. در آزمون پیری زودرس رقم لیکورد بیشترینسرعت جوانهزنی نسبت به سایر ارقام را دارا بود که م یتواند نشان دهنده قدرت بالای انبارداری آن باشد. در مجموع نتایج نشان داد که بالا بودن سرعت جوانه زنی در جوانهزنی استاندارد نمیتواند معیاری مناسبی برای نشان دادن سرعت سبز شدن در مزرعه باشد همچنین بالا بودن مقدار هدایت الکتریکی نمیتواند حاکی از این باشد که بذر با سرعت کمتری در مزرعه جوانه خواهد زد.

کلیدواژه ها:

آزمون پیری تسریع شده ، اکاپی ، جوان هزنی استاندارد ، کلزا و هدایت الکتریکی

نویسندگان

فائزه شاهمحمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، ایران.

مهدی مهرپویان

گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، ایران. *نویسنده مسئول

علی فرامرزی

گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آلیاری، ه. شکاری، ف. و شکاری، ف. 138. دانه‌های روغنی ...
  • -Chitra Devi, L., Kant, K., , and Dadlani, M. 2003. ...
  • -Elias, S. G. & Copeland, L. O. (2001). Physiological and ...
  • -Powell, A. A., and Matthews, S. 1985. Detection of differences ...
  • نمایش کامل مراجع