بررسی تاثیر فصل کاشت وتراکم بذر بر روی خصوصیات کیفی عدس رقم کیمیا در شرایط دیم خرم آباد

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 719

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_729

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی امکان کشت پائیزه عدس در شرایط دیم و مقایسه آن با کشت معمول (بهاره) و نیز بررسی تراکم بذر مناسب در هر یک از فصل های کاشت، این پژوهش در سال زراعی 91-1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاداسلامی در شهرستان خرم آباد اجرا گردید. آزمایش دارای دو عامل فصل کاشت (پائیزه و بهاره) و تراکم بذر (در پنج سطح 150و200و250و300و400 بذر در مترمربع) بود که به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. عملکرد دانه، ماده پروتئین دانه و کاه مورد بررسی قرارگرفتند .نتایج تجزیه واریانس نشان داد تأثیر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه ، عملکرد پروتئین کاه و عملکرد پروتئین دانه بسیار معنی دار بود وحداکثر عملکرد پروتئین کاه 143/9 کیلوگرم در هکتار ) از فصل کاشت اول بدست آمد معنی داربود. حداکثر عملکرد پروتئین دانه 79/6کیلوگرم در هکتار ) از فصل کاشت اول بدست آمد. بیشترین میانگین عملکرد پروتئین کاه به میزان113/1کیلوگرم در هکتار مربوط به تیمار 400 دانه در مترمربع بود.بیشترین عملکرد دانه به میزان 983 کیلوگرم در هکتارمربوط به کشت پائیزه بود و تیمار 300 بذر در مترمربع دارای بیشترین عملکرد دانه ( 1012 کیلوگرم در هکتار) بود. بیشترین میانگین عملکرد پروتئیندانه به میزان 113/1کیلوگرم در هکتار مربوط به تیمار 400 دانه در مترمربع بود

نویسندگان

مریم موسوی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

پیام پزشکپور

اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

مسعود رفیعی

اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -پارسا، . وع. ر. باقری. 1387. جوبات. انتشارات جهاد دانشگاهی ...
  • -لدانی، م. و رضوانی‌مقدم. 1383. اثر سطوح خشکی و تاریخ ...
  • _ crook, D.G., R. Summer field, RH. Ellis and N.O ...
  • نمایش کامل مراجع